12 godina bila zavisna od droge i alkohola, sada pokazala neverovatnu transformaciju

Uspela je da se izleči i pronađe radost u sebi.

Foto: Facebook/Ainsley Loudon

Ejnsli Loudon (28) iz Kilmarnoka u Škotskoj, prvi put je pokušala da sebi oduzme život sa samo 14 godina, nakon što je postala „ozbiljno depresivna“, a više od 12 godina bila je ovisna o drogi i alkoholuAli od tada je uspela potpuno da transformiše svoj život.

Deleći neverovatne "pre" i "posle" fotografije koje su usledile nakon njenog oporavka, Ejnsli, koja je od malih nogu bila zavisna od alkohola, sada pokušava da podstakne druge zavisnike da potraže pomoć.

- Živela sam u strašnoj tami od jako male dobi. Otkrila sam alkohol vrlo rano. Mislila sam da je normalno da deca piju i neko vreme to je bilo normalno. I mislim da je to deo problema - rekla je za "Kilmarnok Standard".

Kako je postajala starija, Ejnsli je počela da se drogira, usledilo je nekoliko pokušaja samoubistva, a utehu je pronalazila u alkoholu.

- Pila sam zbog užasne tame koja je vladala u meni. Alkohol mi je bio rešenje, a zatim je postao problem. Postalo je zaista loše. Piće se nastavilo i preraslo u upotrebu kokaina. Moj život se jednostavno potpuno rušio - ispričala je.

Loudon kaže kako u njenom životu nikad nije bilo normalnosti.

- Nisam mogla da zadržim posao, bilo je nasilja i upadala sam u nevolje sa 16 godina i za dlaku sam izbegla odlazak u zatvor.

Nakon 12 godina konumiranja alkohola, Ejnsli je rešila da potpuno promeni svoje navike i pronađe radost u sebi.

- Pomislila sam: Ili ću se ubiti, biti u zatvoru ili oporavati. To su mi bile opcije - i zato sam izabrala oporavak.

 

Škotkinja kaže da je sada potpuno transformisala svoj život, a priznala je da nikada ranije nije osećala „čistu sreću u sebi“.

Ejnsli sada želi da ohrabri druge da potraže pomoć

Žena iz Kilmarnocka u Škotskoj objavila je fotografije na kojima je u alkoholisanom stanju i trezna kako bi pokazala kako izgleda nakon oporavka od zavisnosti i podstakla druge da potraže pomoć.

- Već tri meseca sam trezna, a to je puno za devojku koja je jedva mogla da ostane trezna više od nedelju dana - napisala je na Fejsbuku.

U iskrenom priznanju, Loudon je rekla da nije mislila da je zavisnica jer nije svaki dan pila i konzumirala kokain.

(Telegraf.rs)