Naučnici tvrde da vam je za snižavanje pritiska i borbu protiv depresije potrebno samo ovo

Najnovije tvrdnje naučnika odnose se na prirodna riblja ulja

foto: pixabay.com

Omega 3 masne kiseline imaju pozitivan efekat na različite aspekte zdravlja srca, uključujući krvni pritisak i hronične bolesti.

Studija je pokazala da masne kiseline Omega-3 koje se nalaze u ribi pomažu u snižavanju pritska, a mogu da budu efikasne i u borbi protiv depresije.

Dr Džejms Braun profesor sa Univerziteta Aston istražio je povezanost ribljih ulja i niza zdravstvenih koristi, posebno zdravlja srca.

U naučnom istraživanju otkriveno je da riblje ulje ima pozitivan uticaj na 5 različitih oblasti zdravlja srca, uključujući krvni pritisak i hronične srčane bolesti.

Foto: Pixabay.com

Blagotvorno deluje protiv telesnih masti, ateroskleroze i nepravilnih srčanih ritmova.

Pored ovoga, dr Braun je otkrio da će pojedinci koji pate od anksioznosti ili depresije imati koristi od upotrebe Omega-3 kiselina.

- Održavanje zdravog srca može da bude podržano unosom Omega-3 masnih kiselina – kaže dr Braun.

- Omega-3 mogu da pomognu u održavanju zdravlja srca, uključujući održavanje zdravog krvnog pritiska, da smanje rizik od srčanih bolesti i snize nivo nekih masti u krvi – dodao je.

Ovo istraživanje je još jednom potvrdilo koliko je unos Omega-3 zapravo važan za održavanje različitih elemenata opšteg zdravlja.

(Telegraf.rs/B.K.)