Majka objavila snimak svog deteta u najtežem stanju: Teško je disao, borio se za život i pobedio je

Bio je na ivici smrti

Foto: Printskrin Jujtub /MightyLittles

Doktorka Ana Zimermen (44) je sa celim svetom podelila da je njen četvorogodišnji sin Linkoln bolovao od korona virusa, kao i da je zbog teške infekcije bio na ivici smrti.

Ana, inače lekar pedijatar iz Denvera, rešila je da dokumentuje sve faze bolesti kroz koje je prolazilo njeno dete, a o kojima je pisala na svom blogu Mighty Littles.

U najtežim trenucima, kada se njen sin suočavao sa mučnim tegobama, Ana je snimila i video zapis u kome možemo da vidimo kako dečak ima napad kašlja tokom noći.

- Teško je udisao vazduh - koristio je sve mišiće grudi, stomaka i vrata da bi mogao da diše - napisala je doktorka na svom blogu Mighty Littles, veb stranici posvećenoj pričama sa Odeljenja intenzivne nege novorođenčadi.

- Meni kao mami, bilo je mučenje da ga gledam kako se bori za život - dodala je ona.

Zimerman tvrdi da njena deca "nisu nijednom napustila kuću“ od kada su škole u ​​Denveru zatvorene 12. marta. Ona i njen suprug Kris izlazili su svaki put da kupe osnovne namirnice i kućne potrepštine.

Pre nego što je vlada počela da savetuje ljude da se drže socijalne distance, Ana i njen muž nisu dozvoljavali svojoj deci, Linkolnu, Emelin i Elizabet, da idu na časove časova plivanja, "jer su verovali da je ovaj virus opasan pre nego što su mnogi počeli da ga ozbiljno shvataju“.

Nešto više od nedelju dana kasnije, Linkolnu je nos postao začepljen, počeo je da kija i kašlje. Zatim je 27. marta imao temperaturu od 40 stepeni Celzijusa.

Sledećeg jutra nakon pregleda pedjatra dijagnostikovana mu je upala pluća zbog čega su mu propisani antibiotici i terapija  kiseonikom. On se lečio kod kuće naredna dva dana.

Njegova mama kaže da je bilo trenutaka kada je „izgledao potpuno dobro, ali i onih kada je izgledao bolesno“. Već 30. marta Linkoln je primljen u dečju bolnicu Rocky Mountain jer je imao i dalje poteškoća sa disanjem.

Lekari su njegovoj Mami rekli da Linkolnova kompletna krvna slika nije jasno ukazala na Covid-19, niti C-reaktivni protein (CRP), koji ukazuje na upalu u telu, a ni prokalcitonin test (PCT), koji se koristi za dijagnostikovanje sepse. Rendgenski snimci grudi takođe nisu bili razlog za uzbunu.

U međuvremenu, Linkolnova stanje je bilo sve teže. Naredno veče dečaku je postavljena dijagnoza korona virusa. Tokom sledeće nedelje, Ana je ostala pored sina svog sina i nije smela da napušta njegovu sobu.

Posle nešto manje od nedelju dana nakon dijagnoze korona virusa, Linkoln je otpušten iz bolnice, a naredne dve do tri nedelje mu je propisano lečenje kiseonikom kod kuće. Srećom, dečak se uspešno oporavio.

- Borba mog sina treba da nas podseti na to koliko malo znamo o Covid-19. Njegova krvna slika se nije poklapala, a ni rendgenski snimak nije ukazivao na bolest. Preduzeli smo sve mere predostrožnosti. Kako se to dogodilo i dalje ne znamo, istakla je doktorka Ana.

Video: Uznemirujući snimci iz bolnice: Ljudi se bore za vazduh

(K.M./Telegraf.rs)