"U Hitnoj su mi rekli da imam napad panike, dan kasnije sam bila u komi, priključena na respirator"

Slučaj mlade žene je potresao Veliku Britaniju

Printskrin Facebook / Sarah Wood

Kada je Britanka Sara Vud (34) pozvala Hitnu pomoć kako bi se požalila na simptome bolesti, operater joj je saopštio da ima običan „napad panike“ . Dan kasnije, primljena je u bolnicu i hitno je priključena na respiratore, prenosi San.

Sara Vud iz Velike Britanije je trenutno smeštena u lokalnu bolnicu u Darlingtonu i leči se od korona virusa. S obzirom da je njeno zdravstveno stanje bilo kritično, ona i njen dugogodišnji dečko Kris Mekurdi su se oglasili u medijima kako bi ispričali užasno iskustvo borbe sa bolešću.

Zvali su Hitnu pomoć tri puta, uključujući dan kada je hospitalizovana

Samo jedan dan pre nego što je smeštena u bolnicu, Sara je zvala pozvala Hitnu pomoć kada joj je operater saopštio da ima „napad panike“.

- Telefonsku slušalicu je podigao vozač Hitne pomoći koji je obavio procenu mog zdravstvenog stanja putem razgovora i rekao da je verovatno reč o napadu panike. To se desilo zato što nisam mogla da dođem do daha, ali ne zbog napada panike već zbog korona virusa - objasnila je Sara.

Kris je potvrdio ove reči, napominjujući da su lekari insistirali da razgovaraju sa Sarom kako bi je umirili.

- Zvali smo 111 i više puta im rekli Sarine simptome. Zvali smo ih u utorak, četvrtak i petak. U petak je primljena u bolnicu. Samo dan ranije, u četvrtak, su rekli da se radi o napadu panike i da moraju da razgovaraju sa Sarom preko telefona kako bi je "umirili ". Sada znamo da je u pitanju korona virus. Dan kasnije joj je uzet bris, priključena je na respirator i uvedena je u veštačku komu- ispričao je Kris.

Sara, koja je prepuna hvale za lekare koji su joj spasili život u bolnici, ispričala je kako se posle nedelju dana probudila u bolnici, kada su lekari pokušali da uklone respirator.

Prisećajući se užasnog trenutka kad se probudila, ne shvatajući da je bila u komi više od sedam dana, Sara je ispričala kakve misli su joj opsedale um.

- Bila sam sama i nisam mogla da dišem. Iznenada sam se probudila i sledeće čega se sećam bilo je da sam imala respirator preko cele glave. Rekla sam: 'Ne mogu da dišem, ne mogu da dišem' .Mislila sam da ću umreti. Sećam se da sam se probudila  i razmišljala: 'Šta se dešava?' Mislila sam da ću devojčicu ostaviti bez mame - istakla je nesrećna žena.

Sara je pre prijema u bolnicu imala užasne tegobe- povraćanje, kašalj i glavobolju, a kada je konačno hospitalizovana saopšteno joj je da je u toliko teškom stanju da moraju odmah da je priključe na respirator i da je uvedu u veštačku komu.

- Odmah su me poslali na Odeljenje intenzivne nege. Ostalog se sećam kao kroz maglu. Znam da su mi rekli da ću spavati - rekla je Sara iz bolničkog kreveta.

Sada se Vudova uspešno opravlja, a njena ćerkica Amber je presrećna što se mama uskoro vraća kući.

S obzirom da je slučaj mlade žene potresao Veliku Britaniju, pokrenuta je zvanična istraga koja će utvrditi šta se zaista desilo toga dana kada je Sara Vud zvala Hitnu pomoć, saznaju mediji.

Video: Kon: Prerano je da se priča o pobedi nad korona virusom

(K.M./Telegraf.rs)