Muž prelepe manekenke zaražen koronom: "Toliko me boli glava da kad se zakašljem, mislim da će pući"

Ni Sakis nije izbegao korona virus

Nakon što je grčka manekenka Hristina Boba objavila da boluje od korona virusa, a njen suprug koji je bio negativan na testu, sedi pored nje - ispostavilo se da je i on zaražen.

Grčki voditelj Sakis Tanimanidis govorio je za medije o simptomima koje osećam.

- Nije ispalo kako smo želeli, ali imam i ja simptome virusa. Danas sam bolje. Dva dana mi je temperatura skakala do 38,7, a imao sam i blage poteškoće u disanju. Imao sam glavobolju prvi dan, toliko jaku, da sam mislio da će mi glava otpasti kada se zakašljem - rekao je za jednu grčku emisiju iz izolacije.

- Potpuno je prirodno da se ljudi plaše. Da nam je neko pre dve nedelje rekao da će nam se ovo desiti, smejali bismo se jer se ovako nešto dešava samo u naučno-fantastičnim filmovima.

Podsetimo, javnost je ostala iznenađena kada je njegova supruga objavila da ima korona virus u videu na Instagramu. Ne bi to bilo ništa čudno da njen suprug sve vreme nije sedeo do nje, bez maske i govorio kako ga je on izbegao.

foto: Instagram/chrismpo

Ideja je bila da se razdvoje u odvojene sobe i čekaju da se Hristina oporavi. Nažalost, sada je i Sakis zaražen.

- Jedine dobre vesti su što smo opet jedno drugom u zagrljaju i ne moramo da se krijemo po kući - zaključio je.

Ilustracija: Nikola Jovanović

Zdravstveno upozorenje za putnike koji dolaze iz zaraženih područja 

Svi koji su boravili u području u kojima su aktuelne epidemije COVID-19, ili bili u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđena infekcija ili postavljena sumnja na nju, ili su posećivali zdravstvene ustanove u kojima se leče oboleli od ove bolesti dužni su da se drže sledećih uputstava Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut":

u narednih 14 dana smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, na radnom mestu ili na javnim mestima,

ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačajte higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete, i pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite. Od epidemiologa ćete dobiti uputstva o daljem postupku.

Za bliže informacije pozvati broj Ministarstva zdravlja - 064 8945 235, ili  Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut”  - 011 2684 566, ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite čije kontakt informacije možete pronaći na ovom LINKU Ministarstva zdravlja.

Sve novosti vezane za korona virus možete pratiti u blogu uživo.

(T.T./Telegraf.rs)