Ovako se hrani Dženifer Lopez: Poslušajte njene savete, pa ćete i vi ovako izgledati u 50. godini
Popularna pevačica savršeno izgleda i u šestoj deceniji života, a za to je u velikoj meri zaslužan način života od kog već godinama ne odstupa
Popularna Dženifer Lopez veoma drži do svog izgleda i trudi se da sa ishranom bude jednako disciplinovana kao i sa fitnesom, piše Women's Health. Uz nju je uvek i njen partner, Aleks Rodrigez, sa kojim je prošlog januara imala desetodnevni izazov: bez šećera i bez ugljenih hidrata.
Pevačica, glumica i plesačica izgleda zaista odlično i uspeva da balansira uspešno na svim poljima života, ali uz to i donosi pametne odluke o tome šta će se naći na njenom tanjiru. Na kraju krajeva, ona treba da napuni svoj rezervoar zdravom hranom kako bi održala nivo energije i izdržala žestoke performanse koje izvodi.
1. Jede isključivo organsku hranu
- Njena ishrana mora biti veoma čista jer joj je potrebno zaista dobro gorivo za sve što ona radi - kaže njen trener, Trejsi Anderson.
- Sve je organsko i dobro osmišljeno, sa dosta visokokvalitetnih proteina i hrane bogate hranljivim materijama - dodaje Trejsi.
2. Pije vodu tokom čitavog dana
Hidratacija je veoma važna za pevačicu toliko da zauzima čitavu kategoriju u njenoj ultra čistoj ishrani (kategorije njene ishrane uključuju protein, povrće, masti, ugljene hidrate i vodu, sudeći prema njenom treneru i savetniku, Dodu Romeru).
- Pije najmanje 7 čaša (vode) dnevno - kaže Romero.
Osim toga, već dugo izbegava alkohol i kofein.
- Nisam pila kofein godinama - rekla je Dženifer.
3. Izbegava prerađenu, pakovanu hranu
- Sve je sveže. Nema ništa prerađeno samo (protein u prahu) u šejku, ukoliko pravimo proteinski šejk nekada – kaže Andersonova.
I Romero je to potvrdio rekavši da se Džej Lo “drži dalje od prerađene hrane”. Njeni glavni izvori proteina su belanca, belo ćureće meso, pileće grudi i organski uzgajana govedina. Takođe jede i ribu zbog proteina i Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina. Prema Romeru, ona sebi dozvoljava i šaku oraha svakog dana, zbog dobrih masti.
4. Tanjir puni povrćem
Čitava jedna kategorija njene ishrane zasniva se na povrću, ali ne jede baš sve jednako. Ona cilja na što više listastog zelenila i trudi se da izbegne šargarepe i kukuruz zbog toga što sadrže više šećera. Kada ne radi svoj desetodnevni izazov, Dženifer uključuje složenije ugljene hidrate u svoje obroke. Neki od omiljenih su joj slatki krompir, braon pirinač, kvinoja, pirinčani hleb i zobene kaše.
5. Održava ravnotežu
- Ona je osoba koja zaista zna da balansira, tako da nikada neće propustiti Dan zahvalnosti ili praznike sa decom – kaže Andersonova.
- Tokom godina sam naučila važnost zdrave ishrane… Još uvek jedem neku hranu koju volim, ali umereno. Ne želim da se odreknem sebe – rekla je Dženifer za jedan magazin.
A koji joj je omiljeni desert? Njen verenik, Aleks Rodrigez, jednom prilikom je rekao da Dženifer voli sladolede i kolačiće od čokoladnog čipsa.
6. Bira zdravu hranu i u restoranima
Da, ona jede i u restoranima.
- Veoma sam društvena osoba i volim da provodim vreme sa svojom porodicom i prijateljima, tako da, kada izađemo negde da jedemo, trudim se da pravim zdrave izbore – kaže J.Lo.
- Većina restorana u ponudi ima zdrave obroke, tako da u jelovniku gledam stvari koje prate moj životni stil. Uzimam salatu ili ribu sa povrćem i trudim se da pijem dosta vode tokom obroka – dodaje Lopezova.
7. Od čega se sastoji njen tipičan obrok
Doručak: Njen doručak obično je proteinski smuti. On sadrži: kašičicu proteinskog praha, jagode, maline, borovnice, grčki jogurt, cimet, med, kockice leda i sveže isceđen limunov sok.
Ručak: - Do ručka umirem od gladi – kaže Džej Lo.
Često ide na salatu sa lososom i povrćem kao što su brokoli, tikvice, paprika... Ona je za jedan magazin otkrila još jedan recept za salatu: sitno seckani kelj sa testeninom, semenke bundeve, svež sok od limuna, ekstra devičansko maslinovo ulje i mleveni šalot (divlji luk).
Užina: Dženifer ima prilično pretrpan raspored, što znači da joj je potrebno dosta energije.
- Konstantno sam u pokretu i to zahteva zdravije užine kao što su voće i povrće koje nosim sa sobom – priznaje Dženifer.
Večera: Kada je večera u pitanju, Dženifer Lopez uglavnom pribegava proteinima uparenim sa kvinojom.
- To ima ukus kao riža i pasulj na kojima sam odrasla. Takođe volim prasetinu i piletinu, posebno na portorikanski način – dodaje pevačica.
(B.K.)