Kada probate japanske palačinke, posle njih više nikada nećete jesti obične
4
Ukoliko su vam dosadili svi vaši stari recepti i tragate za nekom svežom idejom, pravo je vreme da isprobate japanske palačinke
Japanske palačinke svojim izgledom podsećaju na američke, ali su dvostruko deblje, a testo je mekanije i vazdušastije.
Što se tiče pripreme, ne zahtevaju previše vremena niti kulinarskog umeća, pa će vam dobro doći da ih spremite kada imate iznenadnu posetu gostiju ili želite da se zasladite.
Sastojci:
2 žumanceta
1 kašika mleka
pola kašičice ekstrakta vanile
25 g brašna
pola kašičice praška za pecivo
3 belanceta
1/4 kašičice vinskog praška za pecivo
pola kašike kristalnog šećera
Priprema:
U posudi pomešajte žumanca, mleko, vanilu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok masa ne postane glatka. U drugoj posudi mutite belanca sa vinskim praškom za pecivo i postepeno dodajte šećer.
Potom je potrebno da spojite penu od belanaca i smesu sa žumancima.
(Telegraf.rs)