Kada probate japanske palačinke, posle njih više nikada nećete jesti obične

Ukoliko su vam dosadili svi vaši stari recepti i tragate za nekom svežom idejom, pravo je vreme da isprobate japanske palačinke

Japanske palačinke svojim izgledom podsećaju na američke, ali su dvostruko deblje, a testo je mekanije i vazdušastije.

Što se tiče pripreme, ne zahtevaju previše vremena niti kulinarskog umeća, pa će vam dobro doći da ih spremite kada imate iznenadnu posetu gostiju ili želite da se zasladite.

Sastojci:

2 žumanceta

1 kašika mleka

pola kašičice ekstrakta vanile

25 g brašna

pola kašičice praška za pecivo

3 belanceta

1/4 kašičice vinskog praška za pecivo

pola kašike kristalnog šećera

Priprema:

U posudi pomešajte žumanca, mleko, vanilu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok masa ne postane glatka. U drugoj posudi mutite belanca sa vinskim praškom za pecivo i postepeno dodajte šećer.

Potom je potrebno da spojite penu od belanaca i smesu sa žumancima.

(Telegraf.rs)