Kada probate japanske palačinke, posle njih više nikada nećete jesti obične
52
4
Ukoliko su vam dosadili svi vaši stari recepti i tragate za nekom svežom idejom, pravo je vreme da isprobate japanske palačinke
Japanske palačinke svojim izgledom podsećaju na američke, ali su dvostruko deblje, a testo je mekanije i vazdušastije.
Što se tiče pripreme, ne zahtevaju previše vremena niti kulinarskog umeća, pa će vam dobro doći da ih spremite kada imate iznenadnu posetu gostiju ili želite da se zasladite.
Preporučujemo
Najzdraviji recept za palačinke: Samo 3 sastojka, minimum kalorija
Najukusnije palačinke koje ste ikada probali: Za testo bez brašna potrebna su vam samo ova dva sastojka
Sastojci:
2 žumanceta
1 kašika mleka
pola kašičice ekstrakta vanile
25 g brašna
pola kašičice praška za pecivo
3 belanceta
1/4 kašičice vinskog praška za pecivo
pola kašike kristalnog šećera
Priprema:
U posudi pomešajte žumanca, mleko, vanilu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok masa ne postane glatka. U drugoj posudi mutite belanca sa vinskim praškom za pecivo i postepeno dodajte šećer.
Potom je potrebno da spojite penu od belanaca i smesu sa žumancima.
(Telegraf.rs)