Nije bitno od čega je supa sve dok ima ovaj sastojak u sebi: Obezbedite svom telu zdravu zimu

Domaća supa sa lukom je nepogrešiv izbor

foto: pixabay.com

Glavni sastojak svake supe trebalo bi da bude stub koji obezbeđuje dobro zdravlje tokom zime.

Kada crni ili crveni luk blago krčaju, kvalitet njihovih antioksidanata se ne pogoršava već širi vodom supe, tako je činjeći dragocenom za zdravlje.

Naime, brojne studije su pokazale da luk štiti od različitih vrsta karcinoma, a važni antioksidanti koje u sebi sadrži štite i srce, vaskularni sistem i zid mokraćne bešike od kancerogenih oboljenja.

Samo nekoliko porcija luka nedeljno, čak i u supi dovoljno je da se statistički smanji verovatnoća pojave određenih carcinoma. Čak je dokazano da je jedna do sedam porcija obroka sa lukom povezana sa smanjenom šansom za nastanak raka debelog creva, grla i jajnika. Tako shvatamo da supa bez crnog ili crvenog luka ne ide.

Međutim, zašto baš supa?

Unošenje luka je neophodno, ali njegov miris često odvraća. Ali, u supi luk gubi neprijatan miris, a osim toga se i hidriramo i grejemo telo.

Stoga imajući ovo na umu, ove zime obavezno uvrstite luk u supu, a bogami i u druga jela.

(Telegraf.rs)