Zbog jabuka ovo voće je u senci, a sada mu kreće sezona: Zašto bi ove zime trebalo da jedete nar?

Sezona nara je pred nama, a ljubitelji najstarijeg voća na svetu spremaju se da uživaju u njemu.

foto: Telegraf

Mnogi već znaju da je nar prepun antioksidanata i vitamina C, ali postoji još mnogo zdravstvenih benefita o kojima malo znamo.

Kako da znate da je nar zreo?

Pri biranju nara birajte onaj najcrveniji ili braonkasti koji je prilično težak. Ova voćka kada se drži u frižideru, može izdržati od tri do četiri nedelje. Međutim, jednom kada se otvori može da stoji samo dva do tri dana. Možete ga zalediti i za sledeću godinu.

Koji je najbolji način da otvorite nar?

Prvo je neophodno razbiti tešku ljusku kako biste došli do semenja punog soka. Najbolji način da ga otvorite jeste da ga potopite uvodu kako ne bi došlo do prskanja soka.

Kako se jede nar?

Osim što se gricka možete praviti salatu od njega, pomešati sa gvakamolama, napraviti šejk, ali i odličnu sangriju.

(Telegraf.rs)