Ako na ovaj način pijete vodu možete da ubrzate metabolizam, smanjite kilograme i usporite starenje

VODAVODA je po jednoj stvari drugačija od ostalih

VODAVODA je jedina voda koja je već na samom izvoru topla, a savet je da ovu vodu pijete toplu, optimalno na 27 celzijusovih stepeni.

Već je poznato da je za zdrav život i organizam potrebno minimalno 1.5 litra tople vode da se unese u organizam, naročito ako želite da budete zdravi i vitalni.

Koliko je voda važna za naš organizam govori i činjenica da se ljudsko telo sastoji u proseku od 55% do 78% vode. Na primer, mišići su 75% od vode, mozak 90%, krv 83%, kosti 22%.

Svakoj ćeliji našeg tela treba voda i to topla voda, jer hladna ponekad ume da bude jako opasna po naš organizam. Hladna čaša vode, pogotovo na topao dan, može da bude štetna po zdravlje jer dovodi do skupljanja krvnih sudova u stomaku i samim tim podiže krvni pritisak.

Ispijanje hladne vode može biti uzrok migrena, a kineska medicina smatra da će se poremetiti digestivni sistem, ako ispijate hladnu vodu ili hladne napitke uopšteno uz topli obrok, jer stvara neravnotežu u želucu.

foto: pixabay.com

Naučnici su ustanovili da čovek može da živi mesec dana bez hrane, ali samo 7 dana bez vode. Zato je dehidratacija organizma po sebi vrlo opasno stanje sa medicinskog gledišta.

Ukoliko se odlučite da kupite VODAVODU i da je konzumirate toplu, evo na šta će sve ona blagotvorno da deluje:

- Aktivaciju krvotoka i podsticanje metabolizma

- Ublažavanje bolova

- Poboljšanje varenja i smanjenje telesne težine

- Oslobađanje toksina iz organizma i usporavanje procesa starenja

- Podsticanje rada svih organa u telu i podsticanje nivoa energije u telu

- Otklanjanje glavobolje, naročito učestale migrene kao i menstrualne tegobe

- Opuštanje nerava

- Rešava dugotrajni zatvor i leči gastritis i sve probleme sa stomakom

- Reguliše krvni pritisak

- Vraća elastičnost kože i njen sjaj te odstranjuje „kesa“ i podočnjaka ispod očiju

- Otapa podbradak ili podvaljka na licu i otklanja suvu kožu i akne u pubertetu

- Ona je saveznik ženske lepote

- Smanjuje mokraćne infekcije i gorušicu

- Rasterećuje rad jetre i bubrega

- Sagorevanje kalorija koje se unesu tokom obroka

Foto: shutterstock

VODAVODA je naročito delotvorna kod razbuđivanje celog tela, zato je važno konzumirati je ujutru, jedan litar obavezno i tokom dana još 1.5 litara. To je više od minimuma, ali daje moć oganizmu. Ako je redovno  konzumirate toplu to će vam pomoći u lečenju astme i olakšati svaku prehladu i kašalj. Takođe, dnevni umor koji svako od nas danas oseća smanjuje se unošenjem tople vode.

Sigurno ste čuli da mnogi sportisti dan započinju čašom tople vode, a ovome u prilog govori i terapija toplom vodom koja dolazi iz Japana.

Japanci veruju da je "lenj stomak“ uzrok mnogih oboljenja i loših stanja, a terapija pijenja tople vode treba baš ta stanja da otkloni. Japanska tradicionalna medicina preporučuje nekoliko čaša vode odmah nakon buđenja, čak i pre jutarnje rutine kao što je pranje zuba. Topla voda čisti stomak i budi digestivni trakt. Japanci smatraju da su jutarnji časovi najvažniji za zdravlje, te da dobre jutarnje navike i rutine teraju mnoge bolesti. Pijenje tople vode kod njih je imperativ jer čisti i ispira ceo organizam.

Japanska terapija i medicina preporučuju:

- Čim se probudite popijte 600ml tople vode na prazan stomak

- Posle toga, 45 minuta ništa ne treba jesti, a najbolje je da se do dva sata ne jede ništa

- Pijenje bilo kakave vode posle i tokom jela je zabranjeno

- Pijenje tople vode polako treba podizati na veće količine tokom dana kako bi se dostigao unos tople vode na minimum 2.5 litara na dan za odraslog čoveka

Foto: Shutterstock

Tradicionalna indijska medicina Ajuverda stara vekovima i zasnovana je na iskustvu naroda i pažljivom posmatranju tela i zdravlja ljudi.

Osnovna pravila ajurvedske ishrane su veoma važna za dobro zdravlje, ali i za lečenje od bilo koje bolesti. Prvo pravilo ajurvede je ispijanje tople vode ujutru na prazan stomak, zatim izbegavanje konzervisane hrane, crvenog mesa i belog šećera, ručak mora biti u podne i veoma obiman, a večera mora biti do 19h. Takođe je pravilo izbegavanje pijenja kafe, gaziranih napitaka i alkohola, dok je preporučeno pijenje lasija (napitak od vode, naravno tople, začina ili voća).

Ajurveda na ispijanje tople vode ne gleda kao na lečenje, nego na osnovnu potrebu. Ona propagira pijenje tople vode jer po njihovom učenju direktno utiče na zdravlje. Svi saveti koji dolaze iz ajurvede odnose se samo na toplu vodu, a ne i na količine vode koje treba popiti na dan. Ajurveda misli da navike umiru poslednje i da zato treba graditi životne zdrave navike koje se sastoje u jednostavnim stvarima, kao što je svakodnevno pijenje tople vode.

Zašto je voda drugačija kada se pije topla?

Ukoliko se voda ugreje ili prokuva onda se u telo unosi napitak bez teških metala i drugih štetnih materija koje se nalaze u svakoj vodi u manjoj ili većoj meri, naročito u vodi iz česme. VODAVODA je prirodna mineralna i topla, što joj posebno daje čistoću koja se retko sreće. Dokazano je da zagrevanje vode ubija sve štetne bakterije, ali i da je pijenje tople vode najoptimalnija tj minimalna stvar koju možete da učinite za svoje zdravlje menjajući samo jednu od svojih navika.

(Telegraf.rs/ PR)