Najčešća greška koju pravite sa sladoledom, a time izlažete sebe i svoje najbliže opasnosti

Sladoled ne sme duže od pet minuta da se zadržava na sobnoj temperaturi, pa ponovo zamrzava.

Kada izvadite sladoled iz frižidera, obično ga ostavite još malo ako neko poželi da se posluži, zar ne?

E, pa pravite najveću grešku i izlažete sebe i svoje bližnje opasnosti.

- Sladoled se topi prilično brzo na sobnoj temperaturi, a zaslađeno mleko posebno u tečnom stanju je savršeno okruženje za razvoj bakterija, kao što je listerija - navodi američki doktor Amrin Bašir.

Foto: Shutterstock

To znači da samo sat vremena van frižidera, "koketirate" sa mogućnošću da danima patite od mučnine, povraćanja i proliva.

Šta treba uraditi da izbegnete potencijalno trovanje?

Dr Bašir kaže da je najbolje da odmah po serviranju vratite sladoled nazad u frižider, pre nego što počne da se topi.

(Telegraf.rs)