Piće koje najčešće pijete u kafiću je prepuno bakterija: Više ga nikada nećete naručiti

Koliko god da se kontroliše higijena u kafićim i restoranima, jedan napitak uvek ostaje zaražen bakterijama

Dokazano je da se u kafičima najčešće piju mineralna voda i gazirana pića. Ako im dodate limun to postaje najotrovniji napitak koji možete da unesete u organizam, jer je prepun bakterija.

Mnogi ljudi vole da odmore ili da se zabave u omiljenim kafićima sa voljenim ljudima uz osvežavajuća pića. Pored kafe, najčešće se naručuju mineralna voda i gazirana pića.

I ništa od toga ne bi bio problem da se uz ovakve napitke ne služi limun.

Naime, sprovedeno je istraživanje koje je uključilo 21 restoran. Ispitano je čak 76 kriški limuna i došlo se do zaključka da je 70 odsto njih kontaminirano bakterijama. Dakle, 53 kriške limuna su bile zaražene.

Foto: Foter.com / samantha celera

Više je istraživanja na ovu temu i ovo nije najobimnije, ali se sva slažu sa tezom da je najzaraženija namirnica u restoranima upravo limun.

Limun se u kafićima i restoranima najčešće čuva već isečen u plastičnim posudama. Ovakvo sredina je pogodna za razvoj bakterija jer su prisutne i vlaga i toplota.

Interesantno je da alkohol ubija ove bakterije, pa ukoliko se poslužite ovakvim pićem sa limunom bićete bezbedni.

(Telegraf.rs)