Ovo je najbolji način kuvanja jaja ako želite da se 100% zaštitite od salmonele i drugih opasnih bakterija

Evo kako je potrebno kuvati jaja kako bi ona bila potpuno zdrava

Bliži se trenutak kada će domovi u Srbiji biti prepuni kuvanih jaja, ali i veća opasnost od dobijanja salmonele zbog njihovog nepravilnog spremanja.

Na svu sreću, sudeći po stručnjacima, postoji 100 odsto siguran način da skuvate jaja i zaštitite se od potencijalne opasnosti salmonele.

Stavite jaja u šerpu dovoljno veliku da možete da ih poređate u jednom sloju.

Prekrijte ih hladnom vodom i pustite da ona dobro proključa.

Foto: Pixabay.com / Šta zaista treba da se ubaci u vodu kada farbate jaja?

Kuvajte jaja jedan minut i onda ih sklonite sa ringle.

Kada se voda dovoljno ohladi da možete da uzmete jaje rukom (oko 20 minuta), ona će biti savršeno skuvana.

Na ovaj način, jaja se neće prekuvati na temperaturi ključale vode (100 stepeni Celzijusa) jer ćete jaja skloniti na vreme. Tako temperatura njihove unutrašnjosti neće biti viša od 70 stepeni Celzijusa, što je ujedno i temperatura na kojoj se ubija salmonela ili bilo koja druga bakterija.

(Telegraf.rs)