Supa od cvekle i đumbira je najbolji lek protiv prehlade

Na ovoj hladnoći će vam definitivno prijati da se okrepite nečim ovako zdravim i ukusnim

Cvekla je veliki izvor vitamina, minerala i vlakana, a od davnina se koristi za lečenje gripa u početnom stadijumu. U kombinaciji sa đumbirom ova namirnica leči sve.

Od ovog crvenog povrća mogu da se prave i slatka i slana jela, a mi vam donosimo recept za supu britanske kuvarice indijskog porekla Mere Sodje.

Ova supa je veoma zdrava, naročito u hladnijim danima. S obzirom na to koliko je laka za pravljenje, mogla bi češće da se nađe na vašem stolu. Potrebno vam je 12 minuta da pripremite ovu supu i još 45 minuta da je kuvate.

Telegraf.rs

Potrebni sastojci:

- 3 kašike repicinog ulja,

- 1 veliki crveni luk,

- komad svežeg đumbira od dva centimetra,

- 3 čenja belog luka,

- 1 zelena čili paprika,

- 500 grama cvekle,

- 1 manji krompir,

- so,

- začini,

- 750 ml vode.

Foto-ilustracija: Foter/Katrinitsa

Priprema:

Zagrejte ulje u velikoj poklopljenoj posudi deset minuta dinstajte luk. Dodajte rendani đumbir, beli luk i čili, i pražite tri minuta. Potom ubacite cveklu i krompir i dodajte vodu u kojoj se kuvalo povrće. Smanjite ringlu i dopustite da se kuva pola sata do 45 minuta. Na kraju, dodajte soli po želji, kao i druge začine.

Kada služite supu, stavite kašiku jogurta u svaki tanjir i pospite semenom ribizle.

VIDEO: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana

(Telegraf.rs /klix.ba)