Pazite se ovih vina: Ovo su najnezdravije vrste za koje možete da se odlučite
Kada je o vinu reč, neke vrste su bolje od drugih za vaše zdravlje
Crveno vino je dobro za zdravlje jer sadrži rezervatrol, antioksidant koji se bori protiv starenja i unapređuje zdravlje, ali postoje neke vrste vina koje mogu da vam loše utiču na organizam.
Crveno vino ima mnogo više antioksidanata nego belo, pa imajte to na umu kada sledeći put odete u nabavku vašeg omiljenog alkohola. Kako ne biste pogrešili izbegavajte sledeće vrste, jer ćete tako uneti samo prazne kalorije.
Rizling
Pazite se ovih slatkih vina jer sadrže mnogo šećera koji se pretvara u masti i može da dovede do loših mamurluka sutradan. Ukoliko ne izaberete suvlji rizling, nemojte posezati za ovom vrstom dok jedete vašu omiljenu pastu.
Amaron
Bogato italijansko suvo crveno vino, Amarone, je veoma jako i brže ćete se napiti od njega. Previše alkohola može negativno da utiče na vašu jetru, pa se držite dalje od nekih vrsta amaron vina. Mogu da sadrže i više od 17 odsto alkohola što je mnogo. Ukoliko se ipak odlučite za ovo vino, ograničite količine koje ćete popiti.
Neorganska vina
Jako je teško ovo pratiti na tržištu, ali organska vina imaju manje sulfata koji izazivaju glavobolje i alergijske reakcije. Sva vina imaju sulfate koji deluju kao prezervativi, ali neka organska vina nemaju dodate sulfate i zbog toga su zdravija.
Moskato
Slično rizlingu, moskato je super slatko vino. Ono je odlično kao dezert, ali sav taj šećer može negativno da utiče na vaše zdravlje. Slatko je jer ima mnogo više šećera. Moskato ima mnogo više šećera nego druga vina, ali i manji procenat alkohola. Zbog toga nije baš najzdravija odluka kupiti ga.
VIDEO: Ko kaže da trening i vino ne idu zajedno
(Telegraf.rs/popsugar.com)