20 godina je imala problem sa nadimanjem stomaka - a onda je napravila jednu malu promenu i našla rešenje
Nadutost je problem mnogih ljudi koji se jedva nose sa tim da im je stomak uvek otečen
Biti nadut je problem koji stvara neugodan osećaj, osećaj posramljenosti i izolacije, a veliki broj ljudi je isfrustriran jer ne znaju šta je uzrok njihove nadutosti.
Ceo život pogrešno sipate pivo u čašu i zbog toga ste stalno naduti i imate "pivski stomak"
Dženi ima problema sa nadutošću skoro 20 godina, a nakon posete doktoru, gastroentereologu, homeopati i kiropraktičaru i nakon na stotine urađenih testova niko nije mogao da otkrije šta nije u redu. Tek sada, u 41. godini, konačno je preuzela kontrolu nad njenim izgledom i problemom nadutosti.
Nakon mnogo čitanja i istraživanja, brojnih pokušaja i grešaka, konačno je otkrila koje su to dnevne navike koje treba da usvoji ne bi li izbegla nadutost. Ovo su zdrave navike koje su joj rešile problem.
Izbacila je iz upotrebe ove namirnice
Odbacila je mleko i mlečne proizvode, ali nije je to odmah izlečilo. Probala je da izbaci gluten iz upotrebe na 10 godina i shvatila je da on nije problem. Zapravo je nedostatak vlakana bio uzrok konstipacije.
Tek kada je odustala od mleka, ugljenih hidrata i šećera njen sistem za varenje je počeo da radi kako treba. S vremena na vreme može da pojede malu količinu hleba, paste, sladoleda bez laktoze ili neki kolač.
Preskače doručak
Otkrila je post i metodu 16:8 koji joj je pomogao da se ne prejeda i spreči nadimanje. Vreme od 8 sati koje joj je dozvoljeno da jede smanjilo je njenu žudnju za slatkišima.
Jede jedan isti obrok svakog dana
Nakon fakulteta postala je zavisna od brze hrane: krompirića, paste, čipsa, sladoleda bez laktoze i žitarica. Retko je jela povrće, jedino ako se nalazilo na pici i nije jela mnogo voća. Onda kada je počela da jede veliku porciju salate svakog dana unosila je potrebnu količinu vlakana. Jela je salatu od kelja, šargarepe, krastavca, crvenih paprika, čeri paradajza, pečenog slatkog krompira, avokada, semenki suncokreta i mariniranog tofu sira. Za dodatna vlakna ubacila bi u salatu malo borovnica ili krišku jabuke.
Pije probiotik
Svakog dana bi uzela probiotik, za koji se uverila da smanjuje nadimanje onda kada je jednom zaboravila da ga popije pa je otekla.
Sve je u hidrataciji
Njena flašica od 600ml je uvek uz nju i puni je najmanje 4 puta na dan. Ako ne popije dovoljno količine vode u toku dana oseća kako je njen sistem za varenje opterećen. Primetila je da ispijanje mnogo vode može da smanji nadimanje uzrokovano jedenjem šećera ili drugih procesuiranih ugljenih hidrata.
(Telegraf.rs/popsugar.com)