5 namirnica zbog kojih vaše telo miriše loše - a redovno ih konzumirate

Nije samo loš zadah posledica vaše loše ishrane

Hrana može da dovede do toga da i vaše znojne žlezde luče znoj koji je drugačijeg i neugodnog mirisa, jer ako jedete neku hranu koja ima jak miris ili ima neke komponente koje utiču na miris, onda će vaše telesne izlučevine imati neugodan miris.

Žene otkrivaju sa kojom veličinom grudi su najsrećnije - a evo kakve muškarci žele (ANKETA)

Kako biste izbegli loš miris na sva tri fronta (loš zadah, neugodan miris znoja i izmeta) pazite se i izbegavajte sledeće vrste hrane i pića.

Alkohol

Kada popijete tekilu ona se u vašem telu pretvara u acetat ili acetnu kiselinu koja se izbacuje preko znoja pa ćete tako svima polati jasnu poruku da ste sinoć išli u provod i opijali se.

Povrće iz porodice kupusa

Brokoli, prokelj i slično povrće može da vam da dve vrste lošeg mirisa. Prvo, povrće sadrži sumpor koji ima miris pokvarenih jaja i jedenje ovog povrća može da poveća rizik od bakterija kože koje dovode do lošeg mirisa tela. Ukoliko imate trimetilaminuriu onda ovo povrće može da izazove da vaše telo miriše poput ribe.

Crveno meso

Meso je isto na listi namirnica bogatih sumporom, a nakon burgera ili pljeskavice može da se javi neprijatan miris poput pokvarenih jaja, naročito nakon pražnjenja creva. Ljudi koji su vegetarijanci nemaju problema sa ovim, jer masne kiseline nekako nađu put do znoja.

Začinjena hrana

Začin kao što je beli luk i crni luk dovode do pojave znoja koji miriše na luk, koji sadrži sumpor. Neće vam samo zadah biti neprijatan nakon što pojedete pastu sa lukom već će taj miris biti i u vašim porama.

Špargla

Metil merkaptan koji se nalazi u špargli dovodi do neprijatnog mirisa urina. Ovaj sastojak prolazi kroz naše telo i organe za varenje odmah ošto ga unesemo u telo.

Sprečite neprijatan miris nakon obroka tako što ćete uzeti mentol bombonu nakon obroka ili još bolje, operite zube. Kada je reč o lošem mirisu znoja, odlučite se za namirnice koje vam neće stvarati probleme. Neka istraživanja pokazala su da aktivni ugalj i hlorofil mogu da smanje smrad.

(Telegraf.rs/allure.com)