Očistite telo od praznične svinjetine, sarme i slatkiša: 3 stvari koje će vam pomoći da se vratite u život za 1 dan
Najbolji način da oslobodite telo od štetnih toksina koji su se u njemu nakupili tokom praznika
Ruska salata, sarme, pečenje, krompir i velike količine slatkiša sigurno su za mnoge od nas bili jedina hrana tokom prazničnih dana.
Odlučio je da za praznike uopšte ne jede šećer - i rešio je svoj najveći problem
Ne samo da nam ove namirnice nabacuju neželjene kilograme, već mogu da nam prilično ozbiljno "zapuše" organizam.
Kako biste za kratko vreme vratili telo u normalu i očistili ga od svih štetnih i nezdravih stvari kojima ste ga punili tokom praznika, trebalo bi da sprovedete kompletnu detoksifikaciju.
Najlakši način da vratite svoje telo u normalu jeste da se pridržavate sledećih pravila:
1. Počnite dan toplom vodom i limunom
Ova kombinacija može da napravi čudo za vaš digestivni sistem, posebno ako ste proteklih dana jeli puno masne i teške hrane. Na ovaj način ćete pojačati svoj imuni sistem, izbalansirati pH nivoe u telu i poboljšati izbacivanje toksina iz tela.
2. Budite hidrirani ceo dan
Kada osećate kako nemate energije jer ste proteklih dana u telo ubacivali previše šećera, alkohola, masti i mesa, najlakše rešenje jeste kafa. Međutikm kafein može da učini da se osećate još umornije i dehidriranije.
Zato je najbolje da ceo dan pijete samo vodu koja će podmladiti svaku ćeliju u vašem telu i pomoći vam da pročistite organizam.
3. Odmorite svoj želudac
Zaboravite na ostatke nezdrave hrane od praznika i jedan dan na jelovnik stavite samo supe. Ovo lagano čišćenje organizma može da odmori telo od žvakanja i varenja čvrste hrane.
Najbolji način da ovo postignete jeste supa od šargarepe.
Potrebno vam je:
- Šargarepa
- Stabljika celera
- 1 veliki žuti luk
- Supa
Iseckajte i u velikom loncu skuvajte šargarepu, celer i luk u supi. Kada počne da ključa, smanjite vatru i lagano krčkajte 40 minuta - ili dok povrće ne postane meko.
Izvucite povrće i stavite ga u blender, pa prekrijte supom.
Izmiksajte sve dok ne dobijete kremastu tekasturu.
Prespite supu u manje posude kako biste mogli da je jedete tokom celog dana kao manje obroke.
(Telegraf.rs)