Piletina sa ili bez kožice? Evo kako je zaista NAJZDRAVIJE spremati je
Bez kostiju i kože, pileće grudi su jedna od najboljih namirnica zdrave ishrane i odličan su izvor proteina
Spremljene bez kostiju i kože, pileće grudi su često suve i bezukusne, ali se mnogi odlučuju za njih jer su zdrava hrana i nisu mnogo kalorične pa se uklapaju u svaku dijetu.
Samo 1 kilogram težine viška može da vam skrati život - evo tačno za koliko
Izuzetno zdrava namirnica koju po svaku cenu morate da izbegavate za ručak jer može da vas ugoji
Ukoliko i vi spremate piletinu bez kože, onda morate da znate da pravite veliku grešku. Upravo je koža ta koja mesu daje poseban šmek, zbog čega ono nije suvo i bezukusno.
Ako ste na dijeti, sigurno vam pored saveta da konzumirate piletinu stoji da ona obavezno bude bez kožice. Nikakav problem. Nakon spremanja piletine samo je sklonite. Tako ćete sačuvati ono najbolje iz mesa, a nećete uneti dodatne kalorije koje vas toliko muče.
Naime, u jednoj porciji pilećih grudi bez kožice imate 186 kalorija, dok ona koja je prekrivena hrskavom i aromatičnom kožicom ima 223 kalorije. To je samo 37 kalorija razlike zbog kojih vredi žrtvovati se jer pravi ljubitelji piletine znaju zašto.
Oni koji se odluče da jedu kožicu, uneće duplo više masti nego oni koji je odstrane. Ali ona je jako dobra za naše zdravlje, jer se masnoća koja je njom uneta sporo razgrađuje pa predstavlja odlično gorivo za organizam. Ona nam daje osećaj sitosti koji traje duže, jer je potrebno više vremena da se ove masti prerade u organizmu. Zbog toga se ne savetuje da je jedete pre nekog ozbiljnijeg treninga ili trčanja jer vam može izazvati nelagodnosti.
Ako želite da izvučete najbolje iz vaše piletine sa kožicom, isprobajte naš recept za terijaki piletinu.
(Telegraf.rs)