Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja
Jaja su veoma važna za zdrav doručak ili bilo koji drugi obrok, međutim, ukoliko ih spremate na ovaj način - umanjujete njihovu nutricionu vrednost
Baš kao što je to slučaj sa mesom i povrćem, postoji bezbroj načina za spremanje jaja - od kojih su neki zdraviji od drugih.
365 DANA SU JELI SAMO MESO: Doktori su ostali u šoku kada su ih pregledali
PRAVA ISTINA O ŠEĆERU U VOĆU: Da li od njega zaista možemo da se ugojimo?
OPASNO PO ZDRAVLJE: Meso, jaja i sir nikako ne smete da čuvate u ambalaži u kojoj ste ih kupili
Nutricionista Džoel Feren otkrio je koji je najnezdraviji način za spremanje jaja.
"Poširanje ili kuvanje jaja je verovtano najzdraviji način njihove pripreme jer u njih ne stavljate brojne dodatke koji mogu da budu štetni po liniju, ali i zdravlje. Jednostavno ih kuvate u vodu", tvrdi on.
Međutim, koji je najnezdraviji način pripreme jaja?
Sudeći po Džoelu, to je kajgana jer postoje brojni recepti koji uključuju dodavanje mleka, pavlake i mnogih drugih stvari koje povećavaju broj kalorija, ali i štetnih masti u jelu.
Pržena jaja se po njemu nalaze negde u sredini - u zavisnosti od toga na čemu ih spremate.
Džoel predlaže korišćenje ulja u spreju, ili minimalne količine ulja koja se nanosi četkicom po tiganju jer ljudi uglavnom preteraju kada ga sipaju direktno iz flaše.
Spremanje jaja u njihovom izvornom obliku je dakle najbolji način da u organizam unesemo sve ono najbolje što imaju da nam ponude.
(Telegraf.rs)