Ako ste ljubitelj ove vrste mesa, rizikujete da obolite od niza bolesti, od kojih su neke fatalne
Prelazak sa biljne ishrane na meso, došle su i razne bolesti koje mogu da promene kvalitet vašeg života u potpunosti
Istraživanja su pokazala da je konzumiranje crvenog mesa postalo sve opasnije. Ljudi po svojoj prirodi i nisu nekui mesožderi.
Evo zašto je OPASNO kada deci ne dajete da jedu meso, pa čak i KOBNO
Evo zašto vegetarijanci žive duže od mesoždera
U drevnoj Grčkoj, upotreba mesa je bila ograničena, jelo se samo za praznike, a jelo se 5-10 kg godišnje, po osobi. Sada je taj broj drastično izmenjen. Potrošnja mesa iznosi 110-120kg, godišnje, po osobi.
Prelazak sa biljne ishrane na meso, došle su i razne bolesti, od kojih su neke i fatalne.
Najnovija istraživanja u britanskom medicinskom časopisu pokazuje da je konzimiranje mesa povezano sa 9 različitih bolesti. Ove bolesti su u velikoj meri posledica prevelike potrošnje gvožđa i nitrata koji se nalaze u obrađenom mesu.
Gvožđe jeste dobro, ali ako ga imate više nego što bi trebalo, može da šteti vitalnim organima, kao što je srce.
Neželjeni efekti crvenog mesa utiču na sve organe, pored srca, negativan uticaj ima i na mozak (srčani udar), dovodi do dijabetesa, karcinoma, bolesti jetre i bubrega, kao i bolesti disajnih puteva, demencije i infekcija. Budite oprezni sa crvenim mesom, bilo ono obrađeno ili neobrađeno.
(Telegraf.rs)