Najbolja mesta za letovanje u Grčkoj (FOTO)

Ukoliko je Grčka vaša omiljena destinacija, predstavljamo vam šest destinacija koje garantuju odličan provod

Sa oko 300 naseljenih ostrva i još više letovališta širom zemlje Grčka predstavlja turističku silu. Potencijal ove zemlje je ogroman bilo da se odlučite za neku ostrvsku destinaciju ili za kopno.

5 stvari koje Srbi u Grčkoj rade, a koje nerviraju apsolutno sve, pa čak i Srbe koji se tako ne ponašaju!

Ako piškite u moru, kazna je 750 evra! Ako ponesete kamen iz Grčke, idete u policiju! Šta je sve zabranjeno na plažama, a vi o tome nemate pojma

Šta lopovi najviše kradu na plažama u mestima gde letuju Srbi?

Prelepe plaže, mediteranska klima i gostoprimstvo domaćina, samo su neki od aduta, kojim ova zemlja može da se pohvali.

Predstavljamo vam šest ostrva i mesta, koje morate da posetiti ako se odlučite da letnji odmor provedete u Grčkoj. Namerno smo izostavili Halkidiki i Olimpijsku regiju, o kojima najverovatnije sve znate, jer većina srpskih turista posećuje ova mesta.

Krf

Krf je jedno od onih ostrva koje se ne može dočarati rečima i slikama, već se mora doživeti. Krf su elegantne građevine, vizantijske crkve, veličanstvene palate i trgovi prekriveni cvećem Ima i prelepe plaže i zaista je ostrvo koje se ne zaboravlja.

Istorija i stradanje srpske vojske tokom Prvog svetskog rata i povlačenja preko Albanije, samo su neki od razloga zbog koga bi trebalo da posetite ovo ostrvo, jer nigde Srbe ne dočekuju sa toliko ljubavi i poštovanja kao ovde.

Zakintos

Zakintos je idealno ostrvo za porodice, avanturiste i mlade koji su željni zabave. Očaraće vas ostrvska okolina sa svojim čudesnim plažama, skrivenim uvalama, nepreglednim zasadima maslina, pomorandži i vinove loze.

Kefalonija

Kefalonije je veliko i nepregledno ostrvo u Jonskom moru. Prilično je neistraženo i divlje s obzirom na površinu. Karakterišu ga beskrajno plavetnilo, miris ruzmarina, sunce, lepe plaže, skrovita i slikovita mesta, morske pećine.

Lefkada

Lefkada je još jedno u nizu ostra u Jonskom moru i pripada grupi ostrva Eptanisa, nalazi se između Krfa i Kefalonije, a u blizini zapadne obale Grčke. Tu ga od mesta Akarnania na kopnu deli samo mali deo mora, a povezuje ih pokretni most dug 50 metara.

Lefkadu mnogi nazivaju najlepšim grčkim ostrvom. Pored božanstvenih plaža koje garantuju opuštanje i odmor, Lefkadu krase i mnogobrojni istorijski spomenici, muzeji i crkve. To ne čudi, s obzirom da je kroz istoriju bila pod raznim osvajačima, poput Turaka, Mletaka, Vizantije. Svaki od ovih osvajača je za sobom ostavio unikatne kulturne tragove.

Tasos

Tasos je najsevernije grčko ostrvo i veoma je blizu kopna. Od oblasti Istočna Makedonija i Trakija udaljen je samo osam kilometara. Ovo nije malo ostrvo, poznato je po prjatnoj klimi, mnogobrojnim plažama, lagunama i uvalama.

Parga i Sivota

Parga je smešten na obali Jonskog mora, jugozapadno od ostrva Krf, između gradova Preveza i Igumenica. Okružena je šumom i maslinjacima, u malom zalivu i predstavlja jedinstven spoj planine i mora.

Grad je prepun kafića i taverni koji služe svežu ribu po jedinstvenim lokalnim receptima. Karakter grada je živahan i moderan, ali sa intenzivnim elementima prošlosti.

U blizini Parge je Sivota, koji zbog lepote plaža mnogi zovu grčkim Karibima.

(Telegraf.rs)