"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Dragana Skular - Svečane korpice sa kulenom (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Sastojci:

- 200 gr. brašna,

- 20 gr. susama,

- Zlatiborac kulen

- 20 gr. mlevenog lana,

- 20 gr. mlevenog kikirikija,

- pola praška za pecivo,

- pola kašičice soli,

- 100 ml. ulja,

- 100 ml. mineralne vode.

Priprema:

Suve sastojke spojiti, dodati mineralnu vodu i ulje.

Zamesiti testo i razviti oklagijom.

Vaditi krugove moslom i stavljati na prevrnut pleh za mafine.

Izbockati viljuškom testo i peći 10 minuta na 180 stepeni. Izvaditi korpice i kada se ohlade puniti.

U svaku korpicu staviti kolut Zlatiborac kulena, salatu sa kukuruzom šećercem, krem sirom, pavlakom i susamom.

Ukrasite trakicama kulena i rendanim kačkavaljem.

Foto: Dragana Skular

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)Z