"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Slađana Šćekić - Džepna sendvič peciva (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 300 ml mlakog mleka
- 100 ml ulja
- kašičica šećera
- kašika soli
- kašika suvog kvasca
- 1 žumance
- 200 g. Zlatiborac sudžuka
Za premaz peciva:
- 1 belance
- susam za posipanje
- 100 g. laneno seme
- 100g omekšalog putera za premazivanje peciva
Priprema:
Kvasac razmutiti u mlakom mleku gde smo dodali kašičicu šećera.
Kada je kvasac nadošao sipati ga u brašno gde smo dodali kašičicu soli, žumance i ulje.
Zamesiti testo i ostaviti 15 min. da nadođe.
Zatim razviti testo što tanje pa većom modlicom ili većom čašom vaditi krugove.
Svaki krug premazati isopljenim margarinom i pri kraju staviti 2 koluta sudžuka Zlatiborac pa preklopiti na pola, ponovo premazati margarinom i opet staviti 2 koluta sudžuka Zlatiborac.
Poređati dobijena džepna peciva u pleh ostaviti 30 min. da odstoje.
Premazati odozgo belancetom i posuti semenom.
Peći na 200.C oko 20 min.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)