"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Bojana Matković - Zlatiborčići (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Foto: Bojana Matković

Sastojci:

Za testo:

- 1 kocka kvasca

- 250 ml mlakog mleka

- 1 kafena šoljica ulja

- 2 jaja

- 1 kašičica soli

- 300 gr ZLATIBORAC duvan cvaraka

- po potrebi brašna

Za premazivanje:

- 1 margarin

Foto: Bojana Matković

Priprema:

Kvasac razmutiti u mlakom mleku i ostaviti da nadođe.

Nadošlom kvascu dodati ulje, jaja, so, čvarke, postepeno dodavati brašno da se zamesi fino, glatko testo koje se ne lepi.

Foto: Bojana Matković

Testo razviti u pravougaoni oblik, pa premazati sa 1/4 omekšalog margarina.

Testo preklopiti na pola sa gornje i sa donje strane, pa onda i sa bočnih strana.

Foto: Bojana Matković

Testo pokriti i ostaviti da odmori 15 minuta.

Isti postupak ponoviti još 3 puta (razvuci, premazati, preklopiti, ostaviti da odmori 15 minuta).

Foto: Bojana Matković

Razviti u pravougaonik i iseći na kockice željene veličine.

Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 15 minuta.

Poslužiti!

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)