"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Zoran Basaraba (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Foto: Zoran Basaraba

Sastojci:

- 500 g srem­skog si­ra

- 1 pa­vla­ka

- 200 g tan­ko se­če­ne šun­ke Zlatiborac

- 200 g pe­če­nog ki­ki­ri­ki­ja

Priprema:

Umu­ti­ti sir i pa­vla­ku. Sva­ki šnit šun­ke pre­ma­za­ti ovim na­ma­zom, uro­la­ti i osta­vi­ti u fri­ži­de­ru 24 sa­ta.

Ki­ki­ri­ki is­tu­ca­ti i do­da­ti si­ru.

Na tac­ni for­mi­ra­ti ob­lik po­lu­lop­te.

Uro­la­nu šun­ku se­ći na ko­lu­ti­će ši­ri­ne oko 2 cm, i re­đa­ti pre­ko si­ra da iz­gle­da kao bu­ket.

Nakon sat vremena skinuti poklopac i posuti narendan kačkavalj. Vratiti u rernu da se zapeče (oko 10 minuta).

Poslužiti toplo. Prijatno!

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)