"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Vesna Pavlović - Brze pica pogačice (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci za testo:
- 400 g brašna,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 kašičica soli,
- 150 ml ulja,
- 200 ml mlake vode.
Za nadev:
- 50 g kečapa,
- 50 g majoneza,
- 1 kašičica origana,
- 150 g seckane Zlatiborac stišnjene šunke,
- 150 g rendanog kačkavalja.
Za posipanje pogačica:
- Po potrebi susam.
Priprema:
Za nadev:
U odgovarajuću posudu sipati kečap, dodati majonez, origano i sve izmešati.
Umešati seckanu ZLATIBORAC STIŠNJENU ŠUNKU, sve izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Za testo:
U dublju posudu usuti brašno, dodati prašak za pecivo, posoliti i sve izmešati.
Posebno sjediniti mlaku vodu i ulje, dodati u brašno i zamesiti testo.
Testo podeliti na 9 loptica. Svaku lopticu rastanjiti i na sredinu staviti po kašičicu nadeva, preko staviti po malo rendanog kačkavalja.
Skupiti lepo krajeve (zatvoriti sa svih strana formirajući loptice). Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Svaku looticu posuti susamom, blago pritisnuti prstima kako bi se susam zalepio za testo.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)