"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Ana Nikolić - Rolovani pileći paketići (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 4 pilećih grudi (oko 2 kg)
- 300gr Zlatiborac dimljene pečenice (ili suvi vrat)
- 300gr Zlatiborac dimljene slanine
- 300gr kačkavalja
- mešavina suvog biljnog začin
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pileće belo meso iseći na šnicle, šnicle posoliti i pobiberiti, izlupati tučkom za meso.
Dimljenu pečenicu i kačkavalj iseći na tanke kriške, dimljenu slaninu na režnjeve. Na kraju svake šnicle staviti po parče dimljene pečenice i preko malo parče kačkavalja pa uviti u rolnu.
Svaki paketić uviti u reženj slanine i staviti čačkalicu. Punjene pileće paketiće poređajti u pleh obložen papirom za pečenje.
Na svako parče piletine kapnuti par kapi ulja. Piletinu peći u zagrejanoj rerni na 220minuta oko 50 minuta pokrivenu alimunijum folijom i pred kraj pečenja otkriti i sačekati da se zapeče.
Po želji služiti sa krompirom ili pirinčem.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)