Dobila mudar savet: Evo kako će Jelena Đoković da iskoristi preostalo mleko kojim je dojila Taru
Zahvaljujući brojnim hranljivim sastojcima koje poseduje, najzdravija hrana za bebu, majčino mleko, često se primenjuje u medicini i kozmetičkoj industriji
Svakog dana se sve više otkriva o zdravstvenim benefitima majčinog mleka. Osim što je najbolja i najzdravija ishrana za odojčad, ovo mleko delotvorno leči konjuktivits, upale ušiju, a pokazalo se i kao sjajno sredstvo kod preoblema sa aknama.
Najnovija istraživanja su pokazala da matične ćelije koje se nalaze u mleku dojilja podižu imunitet, pomažu smanjenju kancera i leče grlobolju.
Zahavljujući brojim hranljivim sastojcima koji blagotvorno deluju na kožu, ovaj prirodni nektar sve češće se u koristi u u kozmetičkoj industriji - za pravljenje kupki, sapuna i sl.
Supruga našeg teniskog asa, Jelena Đoković, inače strastvena zagovornica prirodnih preparata, zdrave ishrane i načina života, otkrila je na društvenim mrežama da će se priključiti sve većoj grupaciji žena koje ne bacaju mleko koje im je preostalo od dojenja, već su mu našle praktičnu primenu.
- Vratili smo se kući nakon četiri meseca provedena na putu i pronašla sam sve ove kesice zamrznutog mleka. Dane i noći sam provela u "pumpanju" i deo mene ne može da veruje da nisam uspela da ih iskoristim. Sada mi svi kažu da im je istekao rok i da bi trebalo da ih bacim, ali jednostavno ne mogu. Srećom dobila sam mudar savet kako da ih iskoristim - za pravljenje sapuna, kupki, kozmetičkih preparata. Upravo ću to i uraditi - napisala je Jelena.
VIDEO: Jelena Đoković otkriva koliko je teško biti Novakova žena