Ovoj majci oduzeli su decu jer je previše GLUPA! (VIDEO)

Kada su socijalni radnici oduzeli Keri Mekdugal i njenom suprugu Marku dva sina, oni su pobegli od zakona u strahu da će im oduzeti i treće dete kada se rodi

Keri Mekdugal jedva čeka da rodi svog trećeg sina, ali se plaši da će morati da prođe kroz veliku borbu da bi ga zadržala. Naime, dvadesetdvogodišnjoj Keri su socijalne službe oduzele decu jer je "previše glupa" da bi bila mama.

Ona se sada krije kako joj i treće dete ne bi oduzeli. Kako kaže ovaj bračni par, ostavljanje petogodišnjeg Šona i trogodišnjeg Vilijama u hraniteljskoj porodici je nešto najteže što su doživeli.

- Socijalni radnici misle da, ako ne znam da spelujem reči, nisam u stanju da volim i da se brinem o svojoj deci. Ne mogu da vam opišem kako se osećam kada znam da su moja deca na nekom drugom mestu, nesrećna. Moram samo da verujem u to da ćemo ih vratiti - priča ova majka.

Keri je, inače, rođena sa rascepom nepca zbog čega nije mogla normalno da govori do svoje šeste godine. Njene poteškoće u učenju dovele su do toga da ne zna da čita i piše tako dobro kao ostali njeni vršnjaci. Uprkos tome, ona zna da kuva i održava dom čistim, a odlučna je u nameri da ima karijeru. Stidljiva je i govori sporije, ali je sigurno da je uprkos svemu tome brižna osoba.

Socijalne službe su kao glavni razlog oduzimanja dece navela njihovu sigurnost. Keri kaže da je gledala kako socijalni radnici odvlače njene dečake koji su vrištali.

- Osećala sam se kao da sam ih izneverila. Dala sam sve od sebe da budem dobra majka. Nikada nisam pušila, pila ili se drogirala. Oni su uvek bili čisti, siti, srećni dečaci. Izgleda da to nije bilo dovoljno - kaže Keri.

Par je odlučio da se nakon oduzimanja dece preseli u Irsku gde su začeli treće dete u nadi da će dokazati da su dobri roditelji i da će im se, kad tad, oba sina vratiti.

(Telegraf.rs / 021)