Posle muževljeve smrti želi da zatrudni koristeći njegovu zaleđenu spermu: Želi da ostvari zajedničke snove

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako nije započela proces, njena porodica je već uzbuđena što će dobiti unuče. Ona je svesna da je začeće deteta posle smrti oca tako tabu, ali je zahvalna što ima priliku za tako nešto

Izobel Barns nije želela da je prerana smrt njenog muža spreči da ostvari njihov san o velikoj porodici.

Još 2019. njenom pokojnom mužu Luku dijagnostikovana je bolest srčanog mišića. Vremenom se njegovo zdravlje pogoršavalo i stavljen je na listu za transplantaciju srca u martu 2022.

Do novembra 2022. godine, Luk je bio u bolnici dok je čekao na srce, a u decembru mu je primenjen BiVAD (biventrikularni pomoćni uređaj) kako bi mu pomogao da pumpa krv kroz srce. Preminuo je mirno nakon što je pretrpeo katastrofalno krvarenje i višestruko otkazivanje organa zbog prekomernog krvarenja i usled otkazivanja BiVAD-a 17. marta 2023. godine.

Ali pre nego što je Luk preminuo, Barnovi su odlučili da sačuvaju njegovu spermu kako bi Izobel mogla da dobije decu sa Lukom i stvori porodicu o kakvoj su oduvek maštali.

Nakon Lukove smrti, ožalošćena udovica odlučila je da oda počast svom mužu koji je bio ljubitelj avantura i dva meseca je putovala po Australiji i Baliju skačući iz aviona i vozeći se vazdušnim balonom. Provela je njihovu prvu godišnjicu braka na plaži na Baliju gledajući u zvezde u junu 2023.

Ali otkako se vratila kući u Notingem, Engleska Izobel je shvatila da mora da nastavi dalje. Sada kada je čvstvo odlučila, Isobel želi da započne proces vantelesne oplodnje u narednih 12 meseci.

Iako nije započela proces, njena porodica je već uzbuđena što će dobiti unuče. Ona je svesna da je začeće deteta posle smrti oca tako tabu, ali je zahvalna što ima priliku za tako nešto.

Već je počela da pravi i kupuje odeću za svoje nerođeno dete.

- Plela sam benkice, a imam i jednu na kojoj piše "tata" - rekla je Izobel.

Iako je Izobel veoma uzbuđena što će dočekati dete, ona zna da će sve biti veoma emotivno bez Luka, prenosi "The Post".

- Pitam se da li je sebično donositi dete na svet bez njega, ali beba Barns će imati tatu. Jednostavno više nije ovde, ali će znati za njega. Naravno, jedino što želim da radim do kraja života je da svog muža učinim ponosnim.

I čini se da je Isobel već uradila dobar posao u tome, podelivši svoju priču na društvenim mrežama.

- Toliko ljudi je reklo da sada više daju krv ili planiraju da doniraju svoje organe jednog dana.

(Telegraf.rs)