"Nakon što je moj muž umro, ljubav sam pronašla u njegovom bratu": Sada imaju i dvoje dece

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pronašli su uteho jedno u drugome

Leviratski brak je vrsta braka u kojoj je brat umrlog čoveka dužan da oženi njegovu udovicu. Leviratski brak praktikovala su društva sa jakom klanskom strukturom u kojima je egzogamni brak - brak van klana bio zabranjen.

A da sve ostaje u krugu porodice i da ovo može biti praksa i danas, doduše samovoljna, dokazuje priča jedne Kejtlin i jednog Rorija.

Nije prošlo ni godinu dana nakon što je suprug Kejtlin Norton, Aron Smit, preminuo od predoziranja pre nego što je ona stupila u vezu sa njegovim starijim bratom Rorijem.

- Nakon što je moj muž Aron umro, ljubav sam pronašla u njegovom bratu - počela je Kejtlin svoju ispovest za "Truly".

- Nisam očekivala da će me njegov glas toliko podsećati na Arona. Bila je to takva uteha.

Sada su zajedno već sedam godina i roditelji su četvoro dece - od kojih je dvoje zajedničko.

U početku je Rori izrazio nepoverenje prema Kejtlin jer su se ona i Aron borili sa obostranom zavisnošću od lekova koji se izdaju na recept, prenosi "Post".

Ona je priznala kako su njih dvoje to radili tajno i da su za to koristili svaku priliku. Kejtlin je na kraju tražila rehabilitaciju kako bi se izlečila od zavisnosti, dok je Aron to odbio.

Došlo je do tačke kada je prestala da se javlja na njegove pozive, samo da bi nedelju dana pre izlaska iz bolnice saznala da je umro od predoziranja, u 22. godini. Počela je da se češće viđa sa bratom pokojnog supruga i da u njemu nalazi utehu.

Rori je priznala da su njih dvoje u početku "oklevali" da podele svoju ljubav sa članovima porodice, a Džes, Aronova i Rorijeva mama je rekla da joj je to u početku bilo čudno.

- Moja prva pomisao je bila kako bi se Aron osećao. Znao sam da mu se to uopšte neće dopasti. Ne bi bio srećan - rekao je Rori.

Tek nakon što su Rori i njegova majka razgovarali o tome, odlučio je da se se upusti u ljubavnu priču sa udovicom svog brata.

- Njoj se dogodilo nešto loše, meni se dogodilo nešto loše - i u suštini smo našli utehu jedno u drugom. Negativnost nam ništa ne čini… Mislim da smo dobri jedno za drugo.

(Telegraf.rs)