Patite i plačete: 10 načina kako da povratite ljubav bivšeg partnera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kratke smernice koje vam mogu pomoći da se vratite lepoj i srećnoj vezi

Foto: Shutterstock/Oleksandr Berezko

Posle nekoliko nedelja ili meseci razdvojenosti, samo jedan pogled na staru ljubav uzburkao vam je stara osećanja. Niste jedini.

Ponekad, posle određenog vremena od raskida, može da se dogodi da shvatite da ste pogrešili i da želite da ispravite grešku i vratite se strasti koju ste imali sa bivšim partnerom.

Ipak, niste sigurni kako da započnete proces "povratka", zbog čega "pinkvilla.com" nudi savete, kako u tome laške da uspete.

Razmišljajte i razumejte

Razmišljanje o razlozima raskida je ključni prvi korak kada pokušavate da se vratite sa bivšim. Budite iskreni prema sebi i ispitajte svoje postupke, ponašanja i obrasce koji su možda doprineli razdvajanju, piše

Ova samorefleksija vam omogućava da identifikujete oblasti na koje je potrebno usredsrediti.

Razvijte strateški pristup

Ako ste nedavno naleteli na partnera u klubu ili na nekom društvenom okupljanju posle dužeg vremena i ponovo počeli da osećate leptiriće, potreban vam je plan da razgovarate sa njim.

Započnite razgovor laganim temama kako biste stvorili ugodnu atmosferu. Ovo olakšava interakciju i omogućava postepeno ponovno povezivanje.

Važno je da izbegnete da ih preplavite ili odmah uđete u intenzivne diskusije. Međutim, ako ste bili u komunikaciji, usredsredite se na diskusiju o temama u kojima bi oni mogli da uživaju.

Izbegavajte osetljive teme koje bi ih lako uznemirile.

Poboljšate komunikaciju

Povratak bivšeg zahteva otvorenu i iskrenu komunikaciju. Pobrinite se da podelite više o svakodnevnom životu. Na ovaj način možete produbiti vezu.

Foto: Shutterstock

Budite ranjivi i transparentni u pogledu svojih emocija i onoga što se nadate da ćete postići ponovnim povezivanjem. Pokažite empatiju prema njihovoj perspektivi.

Izvinite se i popravite se

Ovo je važan korak kada pokušavate da se vratite bivšem. Preuzimanje odgovornosti za greške koje ste napravili tokom veze i iskreno izvinjenje može pokazati vašu spremnost da se promenite. Razmislite o svojim postupcima koja su možda doprinela povredi ili bolu koju je doživeo bivši.

Priznajte uticaj svojih postupaka i iskreno se izvinite za eventualnu štetu.

Ne žurite u fizičku vezu

Očigledno, sa porastom hormona i novim osećanjima, bilo bi teško odoleti uskakanju na krevet. Ali važno je prvo dati prioritet emocionalnoj vezi i ponovnoj izgradnji poverenja pre nego što započnete fizičku vezu.

Zapamtite, kada pokušavate da vratite bivšeg, strpljenje i emocionalna veza su ključni.

Pokažite istinsku brigu i podršku

Kažite im da vam je iskreno stalo do njihovog opšteg blagostanja i da ćete uvek biti tu za njih. Budite podrška u izazovnim vremenima tako što ćete ponuditi uho za slušanje i pružiti utehu i ohrabrenje.

Foto: Pixabay

Time ćete im pomoći da izleče sve rane ili sukobi iz prošlosti.

Oživite stara srećna sećanja

Ovo je odličan način da podsetite bivšeg na srećna vremena koja ste delili.

Podelite priče i uspomene koje ističu smeh, ljubav i posebne trenutke koje ste doživeli kao par. Navedite viceve, značajne prekretnice ili nezaboravne avanture koje ste imali zajedno.

(Telegraf.rs)