U braku su 5 godina, a on je 4 godine varao: "Odlučila sam da mu oprostim, imam jak razlog za to"

Preljuba u većini slučajeva dovodi do razvoda, ali postoje parovi koji odlučuju da i posle takve izdaje svom braku daju novu šansu

Foto-ilustracija: Shutterstock

Aleksandrea Asevedo (26) razmenila je bračne zavete sa Majkom (31) pre pet godina, dobili su troje dece, a onda je sasvim slučajno saznala da ju je njen suprug skoro četiri godine varao.

Uprkos tome što bi većina žena na Aleksandreinom mestu insistirala na razvodu, ona je donela drugačiju odluku - da pruži novu šansu njihovom braku koji je bio pred krahom.

Suprugovo neverstvo lepa Aleksandrea otkrila je zahvaljujući jednom SMS-u, prenosi NYpost.

- Pregledala sam njegov telefon, što inače ne radim, i našla poruku u stilu: “Zašto misliš da će ona saznati?” - ispričala je Aleksandrea.

- To je bilo dovoljno da ga direktno pitam o čemu se radi.

Posle duge neprospavane noći Aleksandrea je zatražila objašnjenje od supruga. Majk je u početku pokušavao da umanji značaj poruke i značaj osobe kojoj je poruka namenjena, ali je sledećeg jutra ipak priznao supruzi da joj je neveran.

Poražavajuće priznanje

Aleksandrea je saznala da njegova ljubavna afera traje skoro četiri godine.

- U početku sam bila mnogo ljuta i povređena, govorila sam da je neverstvo za mene kršenje bračnih zaveta koje smo suprug i ja razmenili, a i on je to znao. Mnogo smo se svađali i morala sam izvučem njegovo priznanje. Kad mi je priznao da me vara, rekla sam mu da odmah ode - priča Aleksandrea.

Saznanje o Majkovoj vanbračnoj vezi skrhalo je Aleksandreu. Priznaje da joj je srce bilo slomljeno.

S druge strane, Majk je spoznao da je napravio niz pogrešnih koraka u životu. Suočio se sa činjenicom da je potrošio previše vremena kockajući se i uživajući u alkoholu. Paralelna veza nekako je došla kao logičan sled stvari.

Iako bi se mnogi muškarci na njegovom mestu odlučili za razvod, Majk je poželeo da po svaku cenu spasi brak sa Aleksandrom i krenuo je na terapiju.

- Nisam mislio da mogu da popravim situaciju, mnogo toga što sam uradio bilo je pogrešno. Ali, jedne noći sam se zamalo napio do smrti i odjednom sam poželeo da žrtvujem sve - otkrio je Majk i dodao kako se osećao kao “potpuno smeće”.

"Prestala sam da tražim krivca"

Aleksandra je danima imala rolerkoster emocija; bila je tužna, povređena, ljuta, zbunjena, ali isto tako i puna nade. Poverila se svojim prijateljima i porodici, pročitala je nekoliko knjiga o samopomoći, trudila se da shvati gde je pogrešila u odnosu sa Majkom… A onda je “okrenula list”.

- Shvatila sam da nije dobro da tražim krivicu ni u sebi, ni u njemu. Takođe, prestala sam da tražim razloge da se osećam loše i počela da tražim one zbog kojih ću se osećati dobro - ispričala je Aleksandrea.

Priznaje da joj je bilo teško da sazna sve detalje muževljeve vanbračne afere.

S druge strane, Majk je počeo sve više da se trudi oko nje, što ju je “smekšalo”.

- Radio je sve što je mogao da bismo se pomirili i ponovo postali par. Naravno, i dalje imam trenutke slabosti, trenutke u kojima razmišljam zašto me je tako dugo lagao i muči me pitanje šta bi ga sprečilo da to ponovo uradi. Ali, Majk ne želi da odustane od nas i od naše porodice i stalno mi govori da će mi, ako mu pružim šansu, svakoga dana dokazivati koliko mu je stalo da budemo srećni - priča ova mlada žena.

Foto: Pexels / Masha Raymers

Nije želela da napusti oca svoje dece u “najmračnijem trenutku njegovog života”. Zapravo, trudila se da se podseća koliko je on sjajan otac i koliko je sjajan suprug, ako zanemari aferu u kojoj je bio.

- Kad sam videla da pije i saznala da me vara bila sam zaprepašćena, ali sam isto tako razmišljala da mu je u tim trenucima zaista potrebna podrška - kaže ova žena.

Majk joj je zahvalan što mu je dala novu šansu, iako je i sam svestan da situacija u koju je doveo svoju porodicu nije nimalo laka. On i Aleksandrea sada mnogo razgovaraju i to je jedan od načina da spasu svoj brak.

"Ljubav je odluka"

Ali, dok se Aleksandrea trudi da pokaže veliko razumevanje i podjednako sa Majkom da novu šansu njihovom braku, dotle je deo pratilaca na mrežama osuđuje.

- Varao Vas je tri i po godine i Vi ste prešli preko toga?! - u neverici je pitao jedan pratilac.

- Čak i da je samo poljubio drugu ženu, to bi mi slomilo srce, to bi značilo da je došao kraj - prokomentarisala je jedna žena.

S druge strane, ima i onih koji pozdravljaju Aleksandreinu odluku da bude uz Majka i spasi brak.

- Naravno da nisam zaboravila šta je Majk uradio i naravno da imam svoje trenutke premišljanja, ali Majk je veoma uporan u pokušajima da me razume i fokusiran je na to da mi pomogne. Tek sada sam videla neko drugo Majkovo lice, koje do sada nisam poznavala - kaže ova mlada žena.

Aleksandrea veruje da ljubav između Majka i nje nikada nije nestala.

- Ljubav nije prolazan osećaj, to je izbor koji donosite svakog dana. Kad odaberete da prestanete da volite nekoga, lako je odustati od njega - poručuje Aleksandrea.

(Telegraf.rs)