Zavolela je Pitera Dinklidža, zvezdu "Igre prestola", dok je još živeo u stanu sa pacovima

Godinama pre međunarodne slave zbog uloge najmlađeg brata Lanistera u „Igri prestola“, Dinklidž se borio sa životom i nije imao novac. Međutim, baš tad je upoznao svoju ženu

Foto: Tanjug/AP

Piter Dinklidž iz "Igre prestola" oduvek je znao da je drugačiji. Još kao mali primetio je da se njegov rast razlikuje od rasta njegovog starijeg brata Džonatana. Rođen sa ahondroplazijom, glumac nikada nije prešao određenu visinu, a već sa pet godina je bio podvrgnut operacijama.

Glumac rođen u Nju Džersiju bio je jedini "patuljak" u porodici, što mu je teško palo. Zbog svoje visine u mladosti je bio često ljut. Na sreću, kroz njegovo vaspitanje — odrastao je u irsko-katoličkom domaćinstvu - roditelji su ga naučili kako da se nosi sa svojom nesigurnošću i da prihvati tu razliku.

Buduća filmska zvezda je odrasla u radničkoj porodici. Majka mu je bila učiteljica u osnovnoj školi, a tata je radio kao prodavac osiguranja. Par prosečne visine bio je strog u vaspitanju dece i, iako nisu imali mnogo novca, žrtvovali su sve da pošalju svoje sinove u najbolje škole. Kada je diplomirao na Benington koledžu 2012. godine, glumac je tokom govora otkrio da su ga roditelji ostavili da nakon diplomiranja sam "skapira život".

- Kada sam diplomirao, bio sam sam. Finansijski. To je bilo moje putovanje - izjavio je o tom periodu.

Foto: Tanjug/AP

Borba sa siromaštvom

Uprkos tome što je odgajan sa pravim vrednostima i što je naučio da prihvati svoju visinu i stekao kvalitetno obrazovanje, Dinklidž se prilično teško osamostalio. Nakon diplomiranja nije imao novac, kreditnu karticu, bankovni račun ili stan. Jedino što je mogao nazvati svojim su dugovi nagomilani godinama, koji nisu prestajali da rastu.

- Veliki, gladni, svakim trenutkom sve veći dug - opisao je jednom prilikom.

Dugi niz godina je provodio po stanovima različitih prijatelja, seleći se sa kauča na kauč. A kako je od ranih dana gajio veliku strast prema pisanju i glumi, nije želeo da pronađe običan dnevni posao, sve dok stvari nisu postale još gore. Na kraju je počeo da radi kao čistač klavira u prodavnici klavira, potom da kači slike u galeriji i posle dve godine nestabilnih poslova dobio je posao obrade aplikacija i podataka.

Iako je mrzeo da radi tamo, proveo je na tom poslu čak šest godina. To mu je olakšalo finasijsko stanje i da može sebi da priušti stan u Bruklinu u Njujorku, gde je kirija iznosila 400 dolara mesečno. Dinklidž je opisao svoj prvi dom kao „industrijsko potkrovlje“, gde je živeo sa svojim prijateljem koji se nadao da će dobiti neki pozorišni posao.

Uz to, njegov dom je bio zaražen pacovima, a imao je i mačku po imenu Brajan. Životni uslovi su bili grozni - šporet je bio neupotrebljiv, kuća se tresla kad god bi vozovi prolazili, a Piter nije mogao da gleda kroz svoj jedini prozor, jer je bio previsoko. Bez devojke i dobrog posla, u tom stanu je proveo deset godina.

Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Uprkos lošim finansijama, Dinklidž je često odbijao uloge u fantastičnim filmovima. Glumac se plašio da ne bude stereotipiziran kao "magični patuljak" za celu svoju karijeru, zbog čega je birao da ostane u svom domu u Njujorku i na poslu sa veoma niskim primanjima. Čekajući da ispuni svoje snove nekada nije imao dovoljno novca ni za obrok, već bi ponekad za večeru sebi priuštio samo kesu čipsa.

Upoznavanje sadašnje supruge

Tokom godina zvezda serije "Game of Thrones"  uopšte nije upoznala ljubav. Njegova interesovanja za žene nikada nisu bila uzvraćena, što je vremenom poremetilo njegov odnos prema romantici.

- Padaš na ljude za koje znaš da neće da ti uzvrate emocije, pa je to još mučnije, a ne zanimaju te ljudi koji su za tebe zainteresovani. Moj mozak je tako funkcionisao, jer sam bio samosaboter kad sam bio mlad - opisao je svoje stanje glumac.

Srećom po Dinklidža, njegovu srodnu dušu upoznao je preko dugogodišnjeg prijatelja Džonatana Marka Šerma, koji je razgovarao o projektu pisanja drama sa rediteljkom Erikom Šmit, kada je u razgovoru iskrsao i buduća međunarodna zvezda. Dramaturg je upozorio Šmitovu da je njegov prijatelj u prošlosti često doživeo da mu slome srce. Pao je dogovor za sastanak i da se par spoji u igri Trivial Pursuit, a ostalo je postalo istorija.

Uprkos Dinklidžovoj visini, Šmitova ga je smatrala veoma privlačnim. A njihov zajednički prijatelj je bio oduševljen već nakon njihovog prvog susreta. Ona često veoma afirmativno govori o njegovoj privlačnosti.

- U poslednje vreme devojke mu ližu lice. Ali ono što je frustrirajuće u vezi sa tim je da je Pit neverovatno zgodan, šarmantan, zabavan momak, ali kada snima za časopis ili nešto slično, iščuđavaju se kako neko ko je visok kao četvorogodišnjam može da bude i seksi? - istakla je jednom prilikom.

Istovremeno, Dinklidž aplaudira ljubavi njegove žene prema pozorištu, tvrdeći da se ona veoma zalaže za umetnost, a ne samo u zabavu. Opisuje je kao „umetnicu porodice“, dok je on „samo TV glumac koji plaća račune“.

Foto: DIGGZY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Par je, inače, radio na nizu projekata, uključujući "Sirano" i "Mesec dana na selu". Tokom kastinga za "Sirano", Šmitova je priznala da je bila skeptična u pogledu davanja scenarija svom mužu zbog njegovog uspeha kao filmske zvezde. Međutim, Dinklidžu se dopala uloga i sjajno ju je izveo nakon što ju je pročitao. Zanimljivo je da uloga uopšte nije napisana za nekoga ko odgovara njegovoj veličini, što režiser smatra da je upravo razlog koji ga je privukao da glumi u Siranu.

Peter Dinklidž preferira veoma privatan život

Par danas ima dvoje dece, ćerkicu rođenu 2011. i još jedno dete rođeno 2017. godine. Iz nekog razloga, pol njihovog drugog deteta je i dalje misterija, jer par radije ne iznosi detalje svog privatnog života. Dinklidž insistira da svoju porodicu drži u privatnosti i na taj način da štiti decu od javnosti.

Foto: LGjr-RG, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Pre nekoliko godina, glumac je pomenuo da je njegova ćerka premlada da bi gledala njegovo pojavljivanje u "Igri prestola". Pored toga što filtrira ono čime hrani njene oči, glumac je svestan i nasleđa koje im ostavlja.

- Imam dvoje dece i želim da budu ponosni. Zato sada mnogo pažljivije biram svoje uloge nego kada sam bio mlađi. To je da im dam primer kako bi oni bili ponosni na tatin rad - ističe glumac.

Iako je Dinklidž veoma zatvoren za javnost, njegov status slavne ličnosti sa specifičnom visinom ga izdvaja samo po sebi. Iz tog razloga mu često prilaze obožavaoci — koje on mrzi, ali je uspeo da svojoj porodici pruži relativno miran i privatan život. A žive u Njujorku, što im omogućava da se osećaju "anonimno".

Dinklidž stalno ističe da nije navikao na paparace i da više voli da živi u šumi, kako bi mogao da uživa u samoći sa svojim najmilijima, prenosi "Amo Mama".

(Telegraf.rs)