Žena se budi svako jutro bez sećanja na poslednje 23 godine, za verenika misli da je otmičar: Sve liči na film

Kloi Barnard jednom u par meseci doživljava mentalne epizode u kojima joj je sećanje na predhodne godine u potpunosti izbrisano; verenika Džejmsa uopšte ne prepoznaje

Foto: Columbia Pictures / Everett / Profimedia

Niko nije u životu imun i zaštićen od toga da neće da doživi neobjašnjive mentalne epizode koje nas mogu dovesti u situaciju da iskusimo stvari koje smo samo čuli u pričama ili na filmu. Tako je i 29-godišnja Kloi Barnard doživela nešto neobično, kada se odjednom našla u situaciji da joj je sećanje potpuno izbrisano i da ne može da se seti šta joj se dogodilo tokom poslednje dve decenije njenog života.

Situacija koja neverovatno podseća na radnju filma "50 prvih poljubaca" u kojoj se glumica Dru Barimor, koja pati od amnezije, svako jutro budi praktično u istom danu svog života, iako se stvari oko nje već godinama menjaju, ne prepoznajući svog momka iz dana u dan, tako je i Kloi doživela da se našla u kući svog verenika, a da je pomislila je da je on nepoznat čovek koji ju je oteo. Čak je zgrabila i ključeve da se zaštiti od njega.

Naime, kako prenosi "New York Post", 2018. godine ova nesrećna devojka doživela je gubitak pamćenja dok je bila u pabu sa svojim verenikom Džejmsom, ocem Dejvidom i njegovom devojkom. Odjednom nije mogla da prepozna Džejmsa i pomislila je da je tamo došla sa ocem. Uprkos tome što je bila u vezi sa njim pet godina, Barnard nije znala ko je on. Kada su izašli iz kafane i pošli kući, videla je svog oca kako odlazi drugim kolima sa svojom devojkom, a nju ostavlja. Nije imala pojma šta se dešava.

- Moj partner, kojeg nisam prepoznala, pitao je da li ću da uđem u auto, na šta sam rekla "okej" ali sam bila ubeđena da me je tata izveo u pab - pričala je kasnije Kloi. Nakon što je ušla u Džejmsov auto, on ju je zamolio da vozi. Bledo ga je pogledala i rekla mu da ne zna da vozi, uprkos tome što je položila test pre godinu dana. Džejms, nažalost, još nije shvatao šta se dešava. Na kraj pameti mu nije bilo da ga Kloi ne prepoznaje.

Kada je izašao iz auta, Barnard se zaključala i pozvala svoju majku, Triš, govoreći joj šta se dogodilo. Triš je prvo pokušala da objasni ćerki da je Džejms njen partner, ali kada je shvatila da to nije uspelo, odmah se odvezla po ćerku.

Ubrzo nakon prve epizode, Triš je odvela Barnard u bolnicu, gde su joj lekari dijagnostikovali retko stanje mozga, amneziju, obično izazvanu moždanim udarom. Posledica je zaboravljanje predhodne godine i svojih iskustava u različitoj meri. Bardnard ponekad misli da je šestogodišnjakinja, a drugi put da je tinejdžerka.

Posle prve epizode ​​amnezije, Džejms je shvatio kroz šta prolazi njegova verenica. Pripremio se za sledeći put kada se takva epizoda dogodi.

- Mogu da se vratim u bilo koje godine. Jednom sam mislila da imam šest godina. To je bilo užasno - priseća se Kloi jedne od epizoda, kada je otišla u krevet da spava, nakon svađe sa Džejmsom:

- Kada sam se probudila nekoliko sati kasnije, nisam mogla da prepoznam okolinu. Izašla sam iz sobe i otišla prema stepeništu i pomislila da je to moja kuća kada sam imala šest godina.

Njen partner je bio na sofi sa psom, za kojeg takđe nije znala da njen. Sela je na stepenice i pitala: "Ko si ti, a ko je pas? Želim svoju mamu i tatu." Džejms je, shvativši o čemu se radi, ostao miran i zamolio Kloi da se vrati u krevet sa njim. U tom trenutku je pomislila da će je povrediti, pa je zgrabila telefon da pozove policiju, ali on joj ga je uzeo. Zatim mu je zapretila ključem i zamolila ga da joj ne prilazi.

Nekoliko minuta kasnije, Džejms je pozvao Kloine roditelje, koji su joj objasnili da je on njen verenik. Sledećeg dana se probudila bez gubitka pamćenja.

Ona se priseća još jedne epizode gubitka pamćenja, kada je verovala da ima 16 godina. U to vreme, Džejms nije želeo da je ostavi samu kod kuće, pa ju je odveo na posao u svom kamionu.

- Pitala sam ga da li moji mama i tata znaju da sam sa njim i zamolila ga da ih nazove, a mama mi je tada objasnila da se volimo i da smo vereni - ispričala je Kloi naknadno opisujući da je, dok se vozila sa njim kamionom, želela da pozove policiju jer  se bojala da je Džejms kidnapuje. Ubrzo je zaspala i probudila se misleći da ima 19 godina, zbunjena zašto je u kamionu sa nepoznatim muškarcem. Ponovo je zaspala i probudila se bez gubitka pamćenja.

Kloi i Džejms kažu da devojka ima po jednu takvu epizodu na svakih nekoliko meseci. Okidač za epizode su stres i nedostatak sna, zbog čega se trudi da se odmara i ostane  mirna, ali je uvek u opasnosti da izgubi pamćenje.

(Telegraf.rs)