Žena priznala ubistvo udvaraču kog je upoznala preko interneta, on i pored toga ušao u vezu sa njom

Kevin je proveo nekoliko meseci u vezi za ženom za koju je znao da je ubica

Pixabay.com

"Živim sa roditeljima", "Imam devet mačaka", "Pušač sam" ili "Ubila sam muža" sigurno nisu rečenice kojima ćete ostaviti pozitivan utisak na potencijalnog utvarača tokom upoznavanja preko interneta.

Pa ipak, za Kevina Lilenda, muškarca iz Vermonta koji je traži ljubav i prijateljstvo na sajtu OkCupid, u početku nije predstavljalo problem što je Kristin Bilis priznala da je ubica svog muža.

-Privukao me je njen smisao za humor. Takođe, bila je snimatelj i religiozna hrišćanka, poput mene. Izgledalo je da imamo mnogo toga zajedničkog - objasnio je Kevin za portal "Yourtango.com".

Doduše, prilično je teško upoznati pravu prirodu osobe samo na osnovu profila za upoznavanje.

Dakle, sa pobuđenim interesovanjem, Kevin je počeo da ćaska sa Kristin. Ubrzo su prešli na razgovore putem telefona. Tokom njihovog drugog poziva Kristin je otkrila svoju prošlost Kevinu.

On je prvi priznao da ponekad ume de bude nasilan, često se umeša u tuče kada ga isprovociraju. Kristin je otkrila da je imala sličan nasilni period, a na kraju se razgovor okrenuo temi smrti njenog muža.

- Rekla mi je: 'Ubila sam ga. Uradila sam to namerno' - kaže Kevin o trenutku kada je Kristin priznala da smrt njenog supruga 2009. godine nije bila nesreća, kao što se prvo pretpostavljalo.

Pixabay.com

- Ona je jecala, a priznanje je izašlo između krikova - priseća se Kevin.

Njen suprug Čarls poginuo je kada je porodični automobil udario u drvo na autoputu u Vermontu. Ona je prošla bez većih povreda dok je suprug preminuo, a policija je verovala da je nehotice izgubila kontrolu nad automobilom.

Nakon što je Kristine svom novom udvaraču na mreži rekla istinu i otkrila da je namerno udarila auto u drvo, Kevin kaže da su se oboje nakon toga pomolili i dogovorili da se upoznaju uživo.

- Prvi put smo se videli, odvezao sam se do njene kuće koja je bila otprilike sat ili dva od mog mesta - kaže Kevin - Prošetali smo i ona me dovela do mesta nesreće. Čudno je, ali bila je nekako ponosna na to.

Neobično je što Kevin nije pozvao policiju odmah nakon njenog prvog priznanja, i ako je zaprepašćujuće što bi pristao da se nađe sa Kristin i poseti mesto zločina, onda bi možda bilo potpuno zapanjujuće znati da Kevin nije odmah upozorio vlasti. U stvari, sačekao je još dva meseca.

Ali zašto?

Ispostavilo se da je, uprkos svojoj dramatičnoj prošlosti, Kristin stvorila vezu sa Kevinom, platonsku, ali ipak istinsku vezu.

Kevin je čak upoznao njene dve mlađe ćerke.

- Rekla mi je da je njen suprug bio nasilnik i pomislio sam sam, ako ju je tukao , možda su njeni postupci opravdani -  objašnjava Kevin - Nisam odmah pozvao policiju, jer sam želeo da je upoznam. I dalje sam proveravao stvari. Mislio sam da se pokajala i da joj treba podrška.

Međutim, njena tajna počela je da teži Kevinu. Počeo je da postavlja više pitanja o zlostavljanju koje je pretrpela.  Prema onome što je otkrio, počelo je da se čini da nije bilo ništa dovoljno ozbiljno da opravda ubistvo.

- Pričala bi mi stvari poput "O, vikao je na mene da očistim kuću", ali je ona zaista bila neuredna tako da sam mogao da razumem pokojnog muža - objasnio je.

Na osnovu onoga što je Kevin mogao prikupiti iz njihovih mnogobrojnih razgovora, činilo se da je Kristin htela da prikupi novac od osiguranja.

Pixabay.com

Tada se desilo nešto neverovatno u njihovoj vezi. Kristin je pripretila Kevinu.

- Jednog dana mi je rekla: "Ne bih volela da te zabijem u drvo"- prisećao se Kevin.

Nije trebalo dugo da Kevin diskretno snimi Kristin kako priznaje zločin i to preda policiji. Nažalost, Kevinu je rečeno da njegov snimak neće biti dovoljan dokaz na sudu jer za njim nije izdat nalog.

Ipak, policija mu je pomogla da pribavi još jedno priznanje, ali je taj postupak potrajao šest meseci. To je značilo pola godine koje je Kevin morao da provede sa Kristin, sve vreme dok je policija pratila iz pozadine, čekajući da dobiju ono što im je potrebno.

I tada se dogodila još jedna čudna stvar.

Prinuđen da zbog prirode situacije nastavi da provodi vreme sa Kristin, Kevin je otkrio da zapravo uživa u njenom društvu.

- Nije bilo lažno, iskreno sam je voleo - kaže on, iako se nikada nije odrekao svoje misije da pomogne u izvršavanju pravde.

Na kraju je policija dobila ono što im je bilo trebalo, a Kristin je bila uhapšena u junu 2011. godine. Kevin ju je čak odvezao u policijsku stanicu. Nakon svog postupka, Kristin je saznala da ju je baš Kevin prijavio.

Kristin Bilis Foto: Vermont Police

Njih dvoje od tada nisu razgovarali. Prošle godine je osuđena na 15 godina zbog ubistva svog muža.

Horor priče i urbane legende o upoznavanju preku interneta su stare koliko je intenet star, ali se ponekad zaista nešto slično i u stvarnosti. Pazite sa kim pričate onlajn.

(Telegraf.rs)