4 saveta za negu kože u proleće: Ove namirnice posebno hidriraju kožu lica i tela

Proleće i leto zahtevaju drugačiji tretman kože, a to podrazumeva i promenu načina ishrane

foto Pixabay

Uveliko je stiglo proleće, a za mesec dana ulazimo u najtoplije godišnje doba. Promena temperature i vremenskih prilika zahteva i određenu promenu u svakodnevnoj rutini kad je u pitanju nega kože.

Proleće i leto zahtevaju da se na drugačiji način posvetite nezi, kao i da promenite način ishrane i unosite više svežeg voća i povrća.

Stručnjaci tvrde su važne četiri stvari kako bi u vreme najtoplijih godišnjih doba koža vešeg tela i lica ostala hidrirana, a samim tim i blistava i sjajna.

1. Uvedite u ishanu što više voća i povrća

Osim što je zdravo za vaš organizam, presno povrće i sveže voće zdravi su i za vašu kožu. Stručnjaci preporučuju da jedete salatu od spanaća, šargarepu, paradajz, krastavce, jagode, trešnje i svo ono voće i povrće čije vreme zrenja je kasno proleće i leto.

Da biste kožu hidratizirali na najbolji način koristite kreme koje u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu i bogate su omega 3 masnim kiselinama.

Međutim, omega 3 masne kiseline možete unositi u organizam i kroz hranu, ako kao obrok birate namirnice bogate njima. Jedite više ribe naročito lososa i tunjevine, kao i orašastih plodova. Lepota zaista dolazi iznutra.

2. Temeljno čistite kožu

Proleće zahteva posvećenost temeljnom čišćenju lica i zato uložite u kvalitetne proizvode.

Veoma je važno da lice čištite lagano, bez žurbe, kada nanesete sredstvo za čišćenje nežno ga utrljajte u lice laganim kružnim pokretima prstiju i fokusirajte se na najkritičnije delove lica.

3. Ne zaboravite ni dekolte

Dekolte je deo tela koji je u proleće i leto izložen pogledima okoline. Svaki put kada čistite lice, nanosite piling, toner ili hidratantnu kremu, obavezno tretirajte i dekolte.

Žene često previše pažnje posvete licu, zaboravljajući na dekolte na kome se prvo primete prvi znakovi starenja, a to sigurno nije ono što želite.

4. Redovan piling

Koži su neophodni pilinzi i uklanjanje mrtvih ćelija najmanje dva puta nedeljno.

Tražite pilinge za telo koji sadrže mlečne kiseline i retinol, supstance koje nežno uklanjaju mrtve slojeve sa kože i čine je glatkom i svilenkastom.

Pilinzi su veoma važni jeste koža pošto uklonite mrtve ćelije bolje apsorbuje hidratantne kreme i vlažnost je automatski veća.

(Telegraf.rs)