Najbolja namirnica iz kuhinje koja je ubedljivo najbolji lek za suve pete, ali i još štošta

Lepota iz kuhinjskog ormarića

Foto: Pixabay.com

Doza maslinovog ulja može učiniti čudo na vašem pečenom krompiru, u prelivu za salatu ili u marinadi. Ali da li ste znali da se maslinovo ulje može koristiti i vašem telu?  Od ruku do stopala, od kose do pora: telo će vam sigurno biti zahvalno. Objasnimo kako to funkcioniše.

Maslinovo ulje je puno antioksidanata.

Ruke i stopala

Maslinovo ulje deluje kao proizvod za ličnu negu ruku i stopala. Da li imate suvu kožu? Pomoću vate i malo maslinovog ulja nestaće. Isto važi i za suve pete. Utrljajte malo maslinovog ulja na noge i videćete kako suvoća nestaje.

Kosa

Maslinovo ulje možete da pomešate i sa omiljenim šamponom ili regeneratorom. U maloj dozi, kosa vam neće izgledati masno nakon tretmana, ali će joj ovaj čudotvorni sastojak dati pun sjaj i regenerisati je.

foto Pixabay

Koža

Stavite maslinovo ulje na lice? U početku vam se osećaj neće dopasti. Neće li masnoća maslinovog ulja začepiti pore? Ne. Maslinovo ulje ne začepljuje pore, već kožu pravilno vlaži. Pomešajte malo maslinovog ulja sa malo šećera i napravite prirodni piling proizvod. Svakako će se svideti vašoj koži!

Usne

Da li  imate suve usne? Utrljajte malo maslinovog ulja da se manje suše. Ako na usne nanesete tanki sloj maslinovog ulja, ponovo to učinite kad upiju. Pazite se ipak sunca! Ulje na usnama povećava šansu da se opečete. Stoga noću utrljajte maslinovo ulje na usne kako ne biste brinuli zbog opekotina od sunca, a u zimskim vremenskim uslovima, koristite ga slobodno kad god.

(Telegraf.rs)