8 najčešćih loših navika koje utiču na lepotu: Jedna je posebno kobna, a prave je gotovo sve žene

U želji da izgledaju što privlačnije, pripadnice nežnijeg pola često prave kardinalne greške

Foto: Pexels/Francesca Zama

Većina žena daje sve od sebe kako bi izgledale što lepše, negovanije i mlađe. Troše ogromne svote novca na garderobu, kozmetiku, preparate i razne tretmane, ali komplimenata nigde.

Navodimo osam najčešćih grešaka, a vi proverite da li pravite neke od njih. Kada to ustanovite, lako ćete se rešiti kobnih loših navika.

1. Stavljate balzam na koren kose

Telo prirodno luči masnoću, stoga, ma koliko vaš regenerator činio čuda i ma koliko on koštao, nije predviđen za nanošenje na teme glave, već služi isključivo za negovanje krajeva kose. U suprotnom, kosa može izgubiti prirodni volumen i delovati neuredno.

2. Kosa vam je stalno vezana

Konjski rep može da izgleda savršeno, posebno ako imate lepo lice i oblik glave, ali imajte na umu da konstantno vezana kosa može stvoriti, ne tako lepe, zaliske i vremenom opadati.

Konjski rep nosite maksimalno dva puta nedeljno.

foto Pixabay

3. Spavanje sa šminkom

Ako odete u krevet a da prethodno niste skinuli šminku, napravili ste zločin prema svom licu. Spavanje sa puderom na licu sprečiće kožu da diše i ubrzaće proces starenja.

Maskara može prouzrokovati infekciju oka i konjuktivitis.

Stoga, pre spavanja detaljno očistite lice kako biste zadržali svežinu, ali i održavali pravilnu higijenu.

4. Preterano tuširanje

Nakon tuširanja osećamo se sveže, ali ovo može biti loša navika ako preterujemo.

Ako prilikom tušitanja koristite više preparata i pilinga, pa preterano trljate kožu, promenićete njenu pH vrednost. Koža će postai suva i osetljivija, jer uništavate njen zaštitni sloj.

5. Dodirivanje lica

Često dodirivanje lica ili "čapkanje" bubuljica i akni možete napraviti karstice koje nikako da zarastu. Često nismo ni svesni koliko puta u toku dana dodirnemo lice, a ruke nisu uvek čiste; tako se može napraviti upalni proces koji ne mora da bude bezazlen.

6. Šminka kojoj je istekao rok

Sve ima rok trajanja, pa i šminka. Jedno bi trebalo da imate na umu - možete izazvati alergijske reakcije korišćenjem dekorative kojoj je istekao rok. Zato, ne stvarajte zalihe.

Posebno budite obazrivi sa maskarom i tečnim puderom. Ne bi vam se svideo odraz u ogledalu kad nastupi problem.

foto Pexels

7. Svakodnevno pranje kose

Ukoliko kosu perete svaki dan, znajte da preterujete sa negom. Ovim narušavate prirodni balans i sebum, a u zabludi ste ako mislite da će vam kosa biti manje masna. Naprotiv, ovim podstičete lučenje masti još više. Kosu treba prati maksimalno 2 do 3 puta nedeljno.

8. Ne perete četkicu za rumenilo

Većina žena ni za živu glavu neće priznati da nikada ili gotovo nikada nije oprala četkicu za nanošenje rumenila, a upravo ovaj deo pribora za šminkanje može da izazove pravu katastrofu na licu ako se ne održava redovno. Sigurni smo da ne biste voleli da vidite pod mikroskopom "leglo" mikroba i bakterija koji se skupljaju na četkici za rumenilo - smučio bi vam se život!

Zato četkicu za rumenilo perite jednom sedmično običnim šamponom za kosu pod jakim mlazom vode. Takođe, možete koristiti i medicinski benzin kao najbolje sredstvo za čišćenje pribora za šminkanje.

Video: Sve se može kad se hoće: Devojka bez ruku i nogu je popularna šminkerka na Instagramu

(Telegraf.rs)