Zbog fotografija mišića dobila užasne komentare: "Podsmevaju mi se samo ljubomorni muškarci"

Vendi kaže da neće dozvoliti da stavovi „nesigurnih“ muškaraca negativno utiču na njeno samopouzdanje

Foto: Printskrin Instagram/wendyfortino

Boldibilderka se našla na udaru kritika muškaraca koji je vređaju zbog njene mišićavog tela. Ona tvrdi da su momci koji joj se "podsmevaju" i "bulje" u teretani samo ljubomorni na njene mišiće.

Vendi Fortino (37) iz Kalifornije je oduvek imala zavidnu građu. Sa samo 10 godina, dečaci u školi bi je izazivali na trke i odmeravanje snage - koje su uvek gubili. Vendi je bila i te kako svesna svoje 'nenormalne' snage, ali je uživala u svojoj jedinstvenosti.

Tokom odrastanja Vendi je osvajala brojne nagrade na bodibilding takmičenjima, i danas je takođe posvećena vežbanju i jačanju telesne muskulature.

- Počela sam da se takmičim u bodibuildingu 2008. Moj dečko, a sada suprug, Met me ubedio da se takmičim. Ceo život sam bila aktivna i bavila sam se atletikom, plesom i gimnastikom - ispričala je.

Iako je zadovoljna svojim izgledom, zgodna boldibilderka priznaje da izaziva mnogo pažnje, kao i da joj se često muškarci  "podsmevaju" i "zure" u nju.

Vendi kaže da neće dozvoliti da stavovi „nesigurnih“ muškaraca negativno utiču na njeno samopouzdanje

- To nije normalno. Na tvojim leđima je iscrtano mnogo više mišića nego na mojim - napisao je jedan korisnik Instagrama ispod njene fotografije.

- Navikla sam na reakcije od muškaraca. Većina je vrlo pozitivna i hvali moj trud, ali neki mi se podsmevaju i zure u mene kada vežbam u teretani ili van nje. U prošlosti sam sretala muškarace koji su mi govorili da ne vole žene sa previše mišića, ali to mi ne smeta. Kada osoba ima čvrst i negativan stav o načinu na koji neka druga osoba izgleda, to obično potiče iz sopstvene nesigurnosti - naglašava ova Amerikanka.

Vendi je u intervjuu za strane medije naglasila da želi da stane na put ovakvim komentarima i da inspiriše druge žene da vežbaju i vode aktivan život.

Video: Nataliji niko ne sme da izađe na crtu, ima veće bicepse čak i od muža

(Telegraf.rs)