14 godina nije pomerala obrve i čelo, a kada su videli kako to utiče na njenu lepotu - sada njen trik preporučuju i dermatolozi (FOTO)

Skupi tretmani zatezanja lica nisu jedini način da sačuvate mladoliki izgled

Botoks je dobio dozvolu za upotrebu 2002. godine i od tada svi pričaju o čudesnim injekcijama koje usporavaju i sprečavaju pokrete čela i tako štite kožu od bora i stvaranja finih linija.  To je upravo ono što svi žele - glatka i mladalačka koža.

Don Dejvis došla je na ideju da ne pomera čelo kako bi izbegla da joj se stvaraju bore.

- Počela sam da se fokusiram na obrve i ulagala veliki napor da naučim da ih ne pomeram gore-dole kada pričam. Zatim, izbegavala sam da pravim neke face koje sam inače pravila kada pričam. Nakon nekoliko meseci primetila sam razliku. Ne znam da li su ljudi prosto navikli na to da ne vide punu ekspresiju kod drugih, ali niko mi nije prigovorio zbog mog kamenog izraza lica, rekla je ona.

Istakla je da se mnogo toga promenilo tokom poslednjih 14 godina, ali da je njeno čelo ostalo isto. Ima par finijih linija sa svake strane čela jer koliko god da je pokušavala nije mogla da nauči kako da stavi ajlajner i olovku za obrvu, a da ne pomeri malo obrve.

- Uspela sam da izbegnem pojavu bore između obrva. Dermatolozi se slažu sa mojom metodom. Repetitivne facijalne ekspresije podrazumevaju pomeranje mišića i boranje kože. To je kao da koža ima pamćenje i pravi te linije s godinama sve dubljim i dubljim. Doktori kažu da prestankom pojedinih aktivnosti i pomeranjem kože možete da sprečite formiranje finih linija na čelu, rekla je ona.

Lekari savetuju da probate neki vid botoksa ako želite da sprečite nastanak bora kao što su kseomin, disport ili žovenu. Kada se mišići lica ne pomeraju onda nema ni stvaranja novih bora i produbljivanja već postojećih. Trik koji je ona smislila i primenjuje dao joj je mladoliki izgled i nastaviće da ga praktikuje i dalje.

(Telegraf.rs/popsugar.com)