2 vežbe koje sređuju bicepse, trbušnjake i leđa za samo 7 dana (VIDEO)

Fitnes trener je otkrio dve vežbe za savršeno muško telo

Verovali ili ne, postoje samo dve vežbe koje mogu od muškarca da naprave pravu atletu. Dovoljno je da ih uvrstite u svoj trening samo sedam dana i postzići ćete  vrhunske rezultate.

Bicepsi su simbol snažnog muškarca i upravo je to onaj dio tela koji oni najviše vežbaju na svojim treninzima.

Fitnes trener iz Arizone Džeremi Skot pokazao je kako gradi svoje bicepse i trbušne mišiće i to uz pomoć samo dve vežbe.

Vežba u koju se ovaj trener kune jeste "chin up", uz pomoć koje možete savršeno da izgradite leđa i bicepse.

"Chin up" je zahvat kod kojeg dlanove okrećete prema unutra da "gledaju" u vas. Najčešća širina ovog zahvata je širina ramena. Držite se za šipku dlanovima okrenutima prema gore i rukama u širini ramena i visite u dužini ruku. Prekrstite članke iza sebe. Povucite prsa prema šipki, pauzirajte i vratite se u viseći položaj s ispruženim rukama.

Telo mora da ostane čvrsto. Ako budete pravilno radili ovu vežbu izgradićete leđa i imati velike bicepse i savršene trbušnjake.

Druga vežba je "dragon flag" koja zahteva potpunu kontrolu tela. Dok spuštate noge moraćete da se usredsredite na kontrolisanje trbušnih mišića, donjeg dela leđa i stražnjice. Ovo je jedna od najtežih vežbi.

Lezite na ravnu klupu s rukama savijenim u laktovima, držite se sa strana odmah pored glave. Iz ležećeg položaja, držeći telo što je moguće više pravim, podignite se sve do stvaranja pravog ugla u odnosu na klupu.

Za izvođenje ovih vežbi trebaće vam samo 12 minuta. "Chin up" uradite u seriji od deset ponavljanja, a "dragon flag" u pet ponavljanja.

(Telegraf.rs / klix.ba)