Ne tetovirajte ih: Sa ovih delova tela tetovaže najbrže izblede

Tetovaže su veoma popularne, ali morate biti jako oprezni kada je njihova izrada u pitanju

Kako su trajne, morate da budete veoma oprezni kada birate mesto gde ćete se tetovirati, ali i oblik i boju koju ćete koristiti.

Ćerka Mileta Kitića na dečku ostavila svoj DOŽIVOTNI autogram, a kada vidite koji deo tela je u pitanju... (FOTO)

Ako želite da vam tetovaža bude jasna i vidljiva i posle 10 godina od kako ste je uradili onda se konsultujte sa tatu majstorom i izbegavajte tetovaže na sledećim mestima.

Unutrašnjost dlana

Ovde se mastilo teško zadržava. Mastilo na ovom delu tela se teško upija i većinu vremena tetovaža izgleda bledo i isprano.

Ruke

Koža ruku je jako specifična pa je malo teže da se mastilo zadrži u koži. Mastilo u boji neće biti tako jasno i vidljivo kao crno mastilo jer ruke često koristimo i peremo. Koža je pored toga tanka i ima malo masnoća i mišića ispod kože.

Stopala

Tetovaže se ovde slabo zadržavaju jer nosimo čarape i stalno se o kožu trlja i obuća, piše elleuk.com. Ako bismo tetovirano stopalo ostavili boso onda bi tetovaže trajale duže.

Laktovi

Posebno je teško zadržati tetovažu koja se nalazi na spoljašnjoj strani lakta. Tetovaža bledi jer stalno savijamo lakat, a na laktove se u toku naslonimo preko 100 puta.

Pazuh

Ovde je teško zadržati jaku boju tetovaže jer stalno pomeramo ruke pa dolazi do trenja kože i odeće.

Kako biste izbegli da vam tetovaža izbledi održavajte kožu hidriranom i zaštitite je od sunca svaki put kada kožu izlažete prirodnom suncu ili idete u solarijum. Izbegavajte usku odeću i obuću kako biste smanjili trenje.

(M.K.)