Jednostavan trik kako da odvojite belance od žumanca: Samo jedna "alatka" vam je potrebna
Ponekad ovaj proces može biti komplikovan, ali uz ovaj savet će vam to ići kao od šale
U brojnim receptima se desi da je u procesu pripreme potrebno da odvojite belanca od žumanaca i često to odvajanje bude - neuspešno.
Možemo da idemo klasičnim putem, prilikom razbijanja jajeta prvi pustite da "ispadne" belance, a žumance stavite u drugu činiju. Međutim, ako smatrate da niste vešti u ovome ili se desi da se žumance "razlije", onda će vam sigurno sledeći savet pomoći.
Sva jaja koja planirate da upotrebite stavite u jednu činiju. Posle toga sve što vam treba jeste flaša. Namestite grlo flaše na jedno žumance, polako je pritisnite jer ćete tako uvući žumance u flašu. I ne puštajte, već je sve vreme držeći prebacite u drugu činiju i onda pustite stisak. Žumance će ispasti i tako biti u drugoj činiji.
Uostalom, pogledajte kako to izgleda na snimku.
(Telegraf.rs)