Izaberite odgovarajući krovni prozor za svaku prostoriju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko kaže da se prozori postavljaju samo na zidove? Ako tražite pametan način da svom domu dodate više prirodnog svetla, rešenje bi moglo biti sasvim jednostavno

Fiti: Wienerberger/Promo

Poznato je da kosi krovni prozori propuštaju više vazduha od uzdužno postavljenih na zid, što je odlično za vaše potkrovlje jer sa njima dopire više dnevnog svetla i svežeg vazduha.

Kod odabira krovnog prozora treba obratiti pažnju i na prostoriju u koju se on ugrađuje. U nastavku teksta dajemo vam ideje, ali i savete za lakši odabir. Svaka prostorija ima svoju glavnu namenu, pa prema tome odaberite i model krovnog prozora.

Dnevni boravak i krovni prozori koji odgovaraju željenom stilu

Dizajn i završna obrada obično su najvažniji činioci kada se radi o odabiru savršenih krovnih prozora za središte naših domova. Dnevni boravak nije samo mesto gde provodite najviše vremena, već i lice koje vaš dom pokazuje spoljnom svetu i gostima. Srećom, Tondach krovni prozori dolaze u nekoliko funkcionalnih i elegantnih završnih obrada. Volite li minimalistički izgled? Monohromatski ambijent pod krovom biće oplemenjen krovnim prozorima čiji okviri poseduju završni beli ekološki premaz. Jeste li više ljubitelj tradicionalnog izgleda i tonova koji se nalaze u prirodi? Tada su krovni prozori s drvenim okvirima i bezbojnim zaštitnim premazom idealni za vas.

Fiti: Wienerberger/Promo

Kuhinja u potkrovlju - i pogled i osveženje!

Uređenje potkrovlja sa sobom nosi nekoliko nedoumica – koja je izolacija najbolja, gde ugraditi krovne prozore, kako rasporediti nameštaj i mnoge druge. Ali s potkrovljem kao neobičnim ambijentom, osim početnih nedoumica, na kraju dobijate jedinstven i efektan životni prostor! Dobra izolacija sprečava razvoj buđi na zidovima. Ali, osim dobre izolacije mora postojati i dobra ventilacija potkrovlja. U Wienerberger ponudi su i krovni prozori posebno dizajnirani i modernizovani kako bi zadovoljili uslove potrebne za kuhinje i kupatila u potkrovlju. Reč je o Tondach SmartPro liniji pametnih prozora s automatskom ventilacijom VP40. Ona omogućava održavanje zdrave mikroklime i uštedu energije. Ulaz VP 40 osigurava optimalnu količinu vazduha bez obzira na spoljašnje razlike pritiska ili udare vetra.

Fiti: Wienerberger/Promo

Kupatilo pod kosinom - izazov koji ćete voleti

Kao što smo spomenuli, kuhinje i kupatila su prostori s povećanom vlagom. Osim povećane koncentracije pare u kupatilu, u većini slučajeva su ovo prostorije sa manjom kvadraturom. Kako bi se izbegao vlažan vazduh u maloj zapremini prostora koji se zadržava i dovodi do loše unutrašnje klime i kako bi se izbeglo stvaranje kondenzacije, praktičan izbor su PVC krovni prozori s optimalnom ventilacijom. Automatsko podešavanje ventilacije kao i okviri otporni na kondenzaciju ultimativno su rešenje za kupatila u potkrovlju.

Spavaća soba mora imati dobru zvučnu izolaciju

Spavaće sobe moraju da zadovolje njihovu primarnu funkciju, da vam pruže najbolje uslove za spavanje i odmor. Svakako da udoban krevet i mir najviše utiču na to. Jedan od faktora za dobro spavanje jeste i tišina koja nam pomaže da se opustimo i zaspimo. Zato kada birate krovne prozore za spavaću sobu, obratite pažnju i na njegovu akustičnu izolaciju. Ovaj mali detalj će doprineti boljem snu i najboljem odmoru.

(Telegraf.rs/PR)