Evo gde treba da čuvate kečap: Napokon rešena misterija
Da li ste kečap inače odlagali na "pravo" mesto?
Stara debata koja deli domaćinstva - gde treba čuvati kečap?
Dok mnogi tvrde da bi kečap trebalo da stoji u špajzu ili u kuhinjskim elementima, drugi misle da ostaje duže svež u frižideru.
Ali, nadamo se da će ovo staviti tačku na bilo kakvu raspravu - "Hajnc" je otkrio da kečap treba da se čuva u frižideru, ali mnogi obožavaoci nisu uvereni.
Na "Tviteru" se prehrambeni gigant oglasio juče vrlo kratkom objavom: "Za vašu informaciju: Kečap. ide. u. frižider!!!".
Na stotine fanova odgovorilo je da ga drže u visećim kuhinjskim elementima i da neće menjati metod.
- Postojao je samo jedan tačan odgovor, i sa zadovoljstvom možemo da podelimo sa ljubiteljima "Heinz Tomato" kečapa širom Velike Britanije da naš kečap mora da bude u frižideru - kaže Olivija Lenon, iz "Heinz Tomato Ketchup" za "Daily Mail".
- Iako smo svesni da su mnogi ljubitelji kečapa čuvali svoj kečap na policama, mi preporučujemo hlađenje nakon otvaranja. Ovo je najbolji način da opstane pikantan ukus našeg "Heinz" paradajz-kečapa koji poznajete i volite.
Dok se ne otvori, kečap može da stoji na polici. Međutim, pošto paradajz ima visoku kiselost, mora se staviti u frižider kada se otvori da ne utiče na ukus. Uprkos mišljenju stručnjaka, mnogi ne žele da menjaju svoju naviku.
Prema proizvođačima sosa, 41 odsto Britanaca pogrešno drži svoj paradajz-kečap na policama ili u kihinjskim elementima, a ne u frižideru.
- Nikada nisam držao kečap u frižideru. Uvek na radnoj površini - rekao je jedan obožavatelj.
- Ne, nije. Vi se držite proizvodnje, a ja ću se baviti potrošnjom - rekao je drugi.
- "Heinz" čak i ne zna gde bi njihov proizvod trebalo da se čuva - napisao je treći.
- Samo ga nosim u džepu. Nikad ne znaš kada bi mogao naići na užinu koja zahteva malo kečapa - našalio se drugi.
(Telegraf.rs)