3 super načina za čišćenje roštilja: Jedan uključuje pola flaše piva i vrlo je delotvoran
Neki će možda imati problema sa trošenjem alkohola zarad čišćenja, tako da postoje i alternativni predlozi
Leto je savršeno vreme za pripremu roštilja i druženje u bašti ili dvorištu. Međutim, iako mnogi vole da se ovako razonode i nahrane, sama pomisao na čišćenje aparature će odagnati ovu ideju.
Održavanje čistog roštilja je neophodno iz više razloga jer ne samo da će hrana biti boljeg kvaliteta, već je i higijenski sigurnije. Nagomilavanje masti može biti i opasnost od požara i plodno tlo za bakterije.
Gospodin Štirzaker je savetovao Britancima da pola flaše piva sipaju na topli roštilj i istrljaju nekim novinama ili žičanom četkom.
- Vaš roštilj će zasijati za vrlo kratko vreme - kaže on za "Birmingham Live".
Neki će možda imati problema sa trošenjem alkohola zarad čišćenja, tako da postoje i alternativni predlozi i trikovi za čišćenje. Jedan uključuje upotrebu luka.
Gospodin Štirzaker je objasnio:
- Dok je vaš roštilj još uvek topao, pričvrstite polovinu crnog luka na viljušku i protrljajte vruće šipke. Voda u pari luka ih čisti i uklanja svu zaglavljenu hranu.
Međutim, ima još efikasnih opcija.
Čišćenje na pari - kada se vaš roštilj počne hladiti, pokrijte roštilj novinama natopljenim vodom i zatvorite poklopac. Ostavite ga zatvorenog 30 minuta da se dobro ne očisti parom.
Sprej za sirće - pomešajte jednake delove sirćeta i vode u sprej-boci. Poprskajte rastvor na roštilj i ostavite deset minuta. Ispraznite bocu, napunite samo sirćetom, poprskajte je i zatim oribajte da biste očistili roštilj i njegovu unutrašnjost.
(Telegraf.rs)