2 saveta kako da jaja ne pucaju u toku kuvanja: Biće savršena za farbanje
Sve potrebno imate kod kuće
Širom naše zemlje i susednih država, domaćice se uveliko pripremaju za Vaskrs. To podrazumeva recepte koji će krasiti prazničnu trpezu, ali i pripremu jaja, koja, prema tradiciji, treba kuvati na Veliki petak.
Iako nema ničeg komplikovanog u kuvanju jaja, ipak često dolazi do toga da pucaju, te ih nije moguće farbati.
Srećom, i za ovaj problem postoji nekoliko saveta koje treba pratiti, a uspeh sigurno neće izostati.
Za vas smo pripremili dva trika pomoću kojih jaja u toku kuvanja neće popucati.
1. Ostavite ih na sobnoj temperaturi
Izbegavajte da stavljate jaja dikretno iz frižidera u šerpu da se kuvaju. Važno je da ih bar dva sata pre kuvanja ostavite na sobnoj temperaturi. Bitno je i da voda bude sobne temperature kada se u nju stave jaja, pa da se postepeno se zagreva, vodeći računa da ne ključa prejako.
2. So, sirće i kuhinjska krpa
Kako jaja ne bi popucala, pre nego što sipate vodu, na dno šerpe stavite kuhinjsku krpu, pa poređajte jaja. Na litar vode stavite kašiku soli i sipajte malo sirćeta. Promešajte i kuvajte jaja na uobičajen način.
(Telegraf.rs)