Kako da avokado zadrži svežinu i do 10 dana: Sve što vam treba je limunov sok
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Limunov sok i zatvorena plastična posuda su se pokazali kao najbolje rešenje
Foto:Pixabay
Avokado je jednog dana naizgled čvrst, a nekoliko dana kasnije je prezreo. "Express.co.uk" je testirao koji je najuspešniji način održavanja svežine avokada.
Limunov sok i zatvorena plastična posuda su se pokazali kao najbolje rešenje.
Prvog dana avokado se preseče, a polovina bez semena se polije limunovim sokom i stavlja u zatvorenu posudu, a zatim u frižider.
U danima od drugog do šestog avokado je zadržao svežinu i lepu zelenu boju.
Sedmog dana je još uvek bio zelen iznutra, ali je mesto gde se nalazilo seme blago porumenelo.
Desetog dana je većina unutrašnjosti bila zelena, ali tamo gde se nalazilo seme je počeo da truli, dobio je braon boju, jer na to mesto nije ni bio sipan limunov sok.
(Telegraf.rs)